29 / 03 / 2024

İller Bankası'nın tüm sosyal tesisleri satışa çıktı!

İller Bankası'nın tüm sosyal tesisleri satışa çıktı!

Bakan Özhaseki, İller Bankası'nın tüm sosyal tesislerini satılığa çıkardıklarını söyledi. Özhaseki, "Tesislerden elde edeceğimiz gelirleri biriktirip kentsel dönüşüm yapan belediyelerimize sıfır faizle dağıtmaya başladığımdıza tüm belediye başkanlarımıza sanki moral geliyor." dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Meram Belediyesi tarafından düzenlenen "Miras, Geçmişi İhya Geleceği İnşa Kentsel Dönüşüm Projesi" programında, Türkiye'nin tüm illerinde kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiğini dile getirdi.


Zaman içerisinde binaların eskidiğine dikkati çeken Özhaseki, "Türkiye'nin birçok yerinde kentsel dönüşüm denildiği zaman birçok belediye başkanı arkadaşımız, binaları yıkıp yenilemeyi, yenilerken de buradaki yoğunluğu iki misli artırarak yarısını müteahhide, diğer yarısını da vatandaşa dağıtıp işin içerisinden çıkmayı sanki maharet sanıyorlar. İşin garip tarafı, o yıkmış oldukları binalar bir gün yıkılabilecek iken kendi yapmış oldukları o çirkin binalar 50-100 yıl yıkılamayacak." diye konuştu.


- "Deprem bir gerçek ancak tedbir alabiliriz"

Türkiye'nin deprem bölgesinde olduğunu anımsatan Özhaseki, ülke topraklarının yüzde 66'ısının birinci ve ikinci derece deprem bölgesinde olduğunu aktardı.


Nüfusun yüzde 71'inin deprem bölgesinde yaşadığını belirten Özhaseki, şöyle konuştu:


"Deprem bir gerçek ancak tedbir alabiliriz. Geçtiğimiz yüzyılda Anadolu coğrafyasında 6 ve üzeri meydana gelen depremlerin sayısı 56'dır. Ölen insanımızın sayısı ise 100 bin civarında. Mali kaybımız yüz milyar dolar civarında. İnsanları deprem öldürmez kötü yapılar öldürür. Bilim adamları İstanbul için bir deprem gerçeğinin olduğunu söylüyor. Önümüzdeki 15 yıl içerisinde bir deprem olacak dediklerinde bunu seyretmemiz mi gerekiyor? Tedbir alıp gayret etmeyelim mi? Şu an bir gayret içerisindeyiz ve onun için uğraşıyoruz." ifadesini kullandı.


İller Bankası'nın tüm sosyal tesislerini satılığa çıkardıklarını dile getiren Özhaseki, "İnsanlar başka yerde de yemek yiyebilir, sosyal tesislerde otellerimiz var ancak insanlar başka yerlerde de kalabilir ama bizim sosyal tesislerden elde edeceğimiz gelirleri biriktirip kentsel dönüşüm yapan belediyelerimize sıfır faizle dağıtmaya başladığımdıza tüm belediye başkanlarımıza sanki moral geliyor. Fedakarlığa kendimizden başlıyoruz." dedi.



AA


Geri Dön