11 / 05 / 2024

İmar barışı denetimi kapsamında 5 bin 300 kayıt belgesi iptal edildi! 

İmar barışı denetimi kapsamında 5 bin 300 kayıt belgesi iptal edildi! 

Türkiye genelinde şu ana kadar kurallara uygun olmadığı tespit edilen 5 bin 300 yapı kayıt belgesi iptal edildi. İstanbul'da ise 552 yapı kayıt belgesi geçersiz sayıldı. 



İstanbul'da imar barışı dahilinde 356 bin 223 yapı kayıt belgesi oluşturuldu. Karar Gazetesi'nden Denizhan Erkoç'un haberine göre, imar barışı kapsamında vatandaş, 8.6 milyar lira ödedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri tarafından verilen bu yapı kayıt belgeleri incelemeye alındı. Bu zamana kadar iptal edilen yapı kayıt belgesi sayısı 5 bin 300 olarak kaydedildi. Devam eden süreçte ise 10 binin üzerinde belge de iptal edilme yönünde incelemeye alındı. 

EN ÇOK İPTAL ÇATALCA'DA 

İstanbul'da imar barışı kapsamında oluşturulan yapı kayıt belgelerinin en çok iptal edildiği ilçe Çatalca olarak belirlendi. Silivri ve Beykoz ilçelerinde de iptal edilen belge sayısı oldukça fazla.

Kaçak yapılarla ilgili İstanbul genelinde 23 ilçe belediyesinde son 5 yılda 7 bin 15 konut, 545 iş yeri, 31 otel ve 78 işletme hakkında yıkım kararı verildi. Kesilen ceza miktarı ise son 5 yılda 348 milyon lira olarak kaydedildi. 

Diğer taraftan Bakanlık, özellikle turizm merkezlerindeki yıkım çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömür Özdil, tüm ihbarları tek tek değerlendirdiklerini ve Muğla'da 3 bin 500 kayıt belgesinin incelenmesinin devam ettiğini aktardı.

İmar barışı uzayacak mı? 2020 yılında imar barışı olacak mı?

Sakarya'da 8 bin bina için yıkım kararı yolda!

Uzungöl'de kaçak yapı avı!


Geri Dön