25 / 04 / 2024

İmar barışı dolandırıcılarına dikkat!

İmar barışı dolandırıcılarına dikkat!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 13 milyon yapıyı ilgilendiren imar barışı konusu ele aldı.  Uzmanlar, SMS, edevlet şifresi isteme gibi çeşitli yollarla vatandaşları dolandırmaya çalışanlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söylediler. 



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 13 milyon yapıyı ilgilendiren imar barışını konu edindi. Her yapı kayıt belgesi alanın kat mülkiyetine geçeceğini sanmanın yanlış olduğunu belirten uzmanlar, SMS, edevlet şifresi isteme gibi çeşitli yollarla vatandaşları dolandırmaya çalışanlara karşı dikkatli olunmasını söylediler. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre;  BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, Çevre ve Şehircilik ile Maliye Bakanlıkları tarafından hazırlanan, ‘yapı kayıt belgesi verilmesine ilişkin usul ve esaslar’ başlıklı tebliğin 6 Haziran tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek yapılan düzenlemenin 13 milyon yapıyı ve yaklaşık 40 milyonluk nüfusu ilgilendirdiğini söyledi.

İmar barışı dolandırıcılarına dikkat!

Şenocak, “Türkiye'deki toplam 26 milyon yapı stoğunun ancak yüzde 35'inin imara uygun olduğu biliniyor. Bu noktada uygulamaya alınan imar barışı, vatandaşlarımızın devlet ile arasındaki ihtilaflarının sona erdirilmesi ve yaşanan ekonomik sorunların kökten çözülmesi adına önemli bir adım oldu” dedi. 

1 aylık sürede yapı kayıt belgesi almak için başvuran yapı sahibi sayısının 1,8 milyonu aşmasının uygulamanın gerekli olduğunu gözler önüne serdiğini kaydeden Şenocak, “Bursa’da 1,1 milyon yapıdan yaklaşık 600 bininin imar ve ruhsat sorunu olduğu öngörülüyor. 80 bini konut olmak üzere toplamda 88 bin imar barışı başvurusunun bulunduğu Bursa, İstanbul,  Ankara  ve Konya’nın ardından Türkiye’de imar barışına en fazla başvuru yapılan 4. il mevkiinde yer alıyor. Bu anlamda imar barışının Bursa’daki imar sorununun çözümüne önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.” diye açıklama yaptı. 

İmar barışı için 15 günde 300 milyon yatırıldı!

 


Geri Dön