26 / 04 / 2024

İmar barışı için konteyner oyunu!

İmar barışı için konteyner oyunu!

Antalya Kundu Kemerağzı’ndaki hazine arazisine, konteynerlar koyarak elektrik ve su tesisatı çeken kişilerin asıl amaçlarının, kendilerine burada uzun süre yaşayan çiftçi görüntüsü vererek uzatılan İmar Barışı’ndan faydalanmak olduğu belirtildi.



Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Antalya'nın turizm bölgeleri arasında yer alan Kundu Kemerağzı'ndaki hazine arazisine bir gece yarısı kimliği belirsiz kişilerce ev tipi konteynırlar yerleştirildi.

Arazinin çevresine de uzun süredir orada yaşandığı ve tarım yapıldığı görüntüsü vermek için ise düzenlemeler yapıldı. Bölgede yol kazıldı, elektrik ve su tesisatları döşendi.

İMAR BARIŞI OYUNU!


Çevre sakinleri bir gecede aniden beliren ev tipi konteynerlerin aslında süresi uzatılan İmar Barışı'ndan faydalanmak, devlet arazisini ucuza kapatmak için yapıldığını belirterek yetkililere haber verdi.

BELEDİYE HEPSİNİ KALDIRDI


Gelen şikayetler üzerine harekete geçen Antalya Muratpaşa Belediyesi, hazine arazisi üzerindeki kaçak konteynerlerı da kaldırdı. Yetkililer, uzatılan İmar Barışı için konunun suiistimal edildiğini belirtti.
Belediyenin, kentin değişik noktalarına konan konteynerler hakkında tespitler yapıp, kaldırdımaya devam edeceği açıklandı.


Geri Dön