24 / 04 / 2024

İmar barışı yeniden uzatılır mı?

İmar barışı yeniden uzatılır mı?

Ruhsatsız ve ruhsata aykırı 13 milyon konutu ilgilendiren imar barışı başvuruları 31 Aralık'ta sona eriyor. Peki daha önce uzatılan imar barışı yeniden uzatılır mı?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulamaya koyulan "imar barışı" düzenlemesine başvuru süresi Cumhurbaşkanı kararı ile 31 Ekim'de 31 Aralık'a kadar uzatılmıştı. Başvuru süresinin 3 gün sonra sona ereceği imar barışının yine uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar mevzuatına aykırı yapıların kayıt altına alındığı imar barışında süre uzatımı yapılıp yapılmayacağına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Kurum, "Vatandaş İmar Barışı’nın uzatılmasını istiyor. Talep beklentinin üzerinde, 31 Aralık’ta kararımızı verip açıklayacağız" dedi.

9,5 milyon başvuru geldi

İmar barışına toplam 9,5 milyon başvuru geldi.  Kurum konuyla ilgili şunları söyledi; "Toplamda beklenti 14-15 milyon vatandaşımızın İmar Barışı’ndan yararlanması yönündeydi. 31 Aralık’a kadar daha zaman var. Başvurular artabilir. Süre uzatımı konusunda ciddi bir talep var. Henüz vakit olduğu için erken bir açıklama yapmak doğru değil. 31 Aralık’ta son durumu değerlendireceğiz ve açıklamamızı yapacağız. Boğaz ön görünümünde olan ancak fiilen ön görünüm olmayan ve buradaki vatandaşlarımızın elektrik, su ve doğalgaz gibi problemlerini çözecek sınırları yeniden incelendi. Yalılar bu düzenlemeye dahil değil"

Bankalar başvuruları hafta sonu da kabul edecek

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, hafta sonunda da imar barışı ödemelerini kabul edecek. Vatandaşlar 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödemelerle ilgili yoğunluk yaşamamaları için Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın 29-30 Aralık'ta 10.00-16.30 saatleri arasında açık olacağı kaydedilen açıklamada, 81 ilde yeterli sayıda şube ile imar barışı ödemelerinin kabul edileceği açıklandı.

10 soruda imar barışı hakkında her şey!
 


Geri Dön