25 / 04 / 2024

İmar kanunu teklifi Meclis'te!

İmar kanunu teklifi Meclis'te!

AK Parti imar kanunu teklifini meclise sundu. İmar Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek teklif sonrası gelişmeleri anlattı...



AK Parti tarafından imar kanunu teklifinin meclise sunulmasının ardından sunulan bu teklife yönelik tüm gelişmeleri İmar Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek A Haber ekranlarında bütün detaylarıyla anlattı. İmar kanunu teklifi detayları neler ve neleri  kapsıyor ? İşte İmar Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek'in konuya ilişkin yaptığı açıklamalar...

İmar kanunu teklifi neleri kapsıyor?

AK Parti tarafından imar kanunu teklifi meclise sunuldu. Kanun teklifine yönelik gelişmeleri İmar Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek A Habercanlı yayına bağlanarak anlattı.

Sabah'ta yer alan habere göre; İmar plan değişikliği ile değerlenen alanların kamu gelir kalemi olarak Belediye ve Bakanlıklara aktarılacağını dile getiren Akyürek, böylece suistimallerin önüne geçileceğini ifade etti.

Teklifteki başka bir maddeye vurgu yapan Tahir Akyürek; "Bütün planlamış veya planlanmamış alanlarda yapılaşma tamamlanmadıysa yükseklikle ilgili meclislerimiz bir karar alacak. Metrekare hakkına müdahale edilmeden kazanılmış haklara dikkat edilerek bu sağlanacak. "diye konuştu.

"Tamamlanmamış yapılarda tıraşlamam söz konusu değil"

Tamamlanmış yapılarla ilgili bir tıraşlanmanın söz konusu olmadığını dile getiren Akyürek; "Ancak imara ve ruhsata aykırı bir yapı yapılmışsa, tapusuna ilgili idare tarafından uyarı ve şehr düşürülecek. Böylece satış ve kiralama gibi işlemlerden sonra vatandaşın mağdur olmasının önüne geçilmiş olacak." açıklamasında bulundu.

İmar Kanunu'nda değişiklik teklifi TBMM'de!


Geri Dön