26 / 04 / 2024

İmar planı olsa konutta fiyatlar düşer!

İmar planı olsa konutta fiyatlar düşer!

İnanlar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, 2014'te 480 milyon TL'lik ciro yaptıklarını bu yıl da 650-750 milyon TL ciro beklediklerini söyledi.



TÜRKİYE'nin köklü inşaat firmalarından İnanlar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan ile önceki akşam bir sohbette buluştuk. Kendileri açısından inşaat sektörünün geçen yıl iyi geçtiğini belirten İnan, 2014'te 480 milyon TL'lik ciro yaptıklarını bu yıl da 650-750 milyon TL ciro beklediklerini söyledi. Bu yıl 7 projeye başlayacaklarını kaydeden İnan, İstanbul Basın Ekspres'te gerçekleştirecekleri bir projeye Suudi bir fonun yatırım yaptığı bilgisini verdi. 


"İstanbul'da 15 milyon ikamet ediyor. Kaçak yapıları ve imar planı olmayan yerleri çıkarsak 12 milyonu geçmez" diyen İnan, İstanbul'da 50 milyon kişinin yaşayabileceği şekilde bir imar planının yapılması durumunda konut fiyatlarının düşeceğini savundu. Konut fiyatlarının pahalı olmasının nedenini imar alanı olmamasına bağlayan Serdar İnan, "İmar planı olmadığı için imar alanı da yok. Kaçak katlar, yapılar. İmarsız inşaatlar var. İstanbul'un bir genişleme alanı yok. İnşaat yapılacak alan olmadığı için de arsa fiyatları pahalı. Dairelerin yarısı hatta bazen daha fazlası arsa bedeli. İstanbul'da şehrin dışındaki konutlar bile pahalı" dedi. 


Bir inşaat firması sahibi olarak kendisini "Ben rant taraftarı değilim. Benim amacım sürdürülebilir iş yapmak" şeklinde ifade eden İnan, siyasi görüşüne ilişkin sorumuzu ise, "Hiçbir fikrin sahibi değilim, havada uçan tüm kelimeler benim" diye yanıtladı. 


734 bin kişi takibe düştü TÜRKİYE Banka lar Birliği (TBB) Risk Merkezi verilerine göre, bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş toplam kişi sayısı 2015 yılının ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 arta; rak 734 bin oldu. 



Aydınlık Gazetesi


Geri Dön