23 / 04 / 2024

imar planının önemi nedir

imar planının önemi nedir

İnanlar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, 2014'te 480 milyon TL'lik ciro yaptıklarını bu yıl da 650-750 milyon TL ciro beklediklerini söyledi.

İmar planının ne önemi var?

Bursa Kent Gazetesi'nin köşe yazası olan Zülkef Yeşilbahçe bugün köşesinde " İmar planının ne önemi var? " başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

İstanbul Adalar halkı ayaklandı! İmar planının iptali için dava açılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Adalar Belediyesi'nin adaların korunması ve imarının düzenlenmesi amacıyla imar planına yönelik Ada halkının itirazları devam ediyor.

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Manisa’nın imar planına Şehir Plancıları Odası'ndan itiraz!

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan ve Şehzadeler ile Yunusemre ilçelerini kapsayan 1/500 ölçekli revizyon imar planının askı süreci biterken, plana ilişkin itirazlar sürüyor.

Alman firmaları, Beyrut Limanı yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı!

Alman firmaları 4 Ağustos 2020 tarihindeki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'na yönelik yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı.

Elbistan'ın yeni imar planı yürürlüğe girdi!

Kahramanmaraş Elbistan'ın 1/1000 ölçekli uygulama imar planının yürürlüğe girmesiyle, inşaat ruhsatı, imar iş ve işlemleri, 23 Kasım 2020 Pazartesi gününden itibaren başlıyor.

Mustafa Köleoğlu: Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek!

Dünyaca ünlü Antalya Kumluca’daki Olimpos’la ilgili Koruma Amaçlı İmar Planı'na onay verildi. Tepkilere sebep olan imar planının onaylanmasıyla ilgili olarak, Mustafa Köleoğlu, çarpık yapılaşmanın önüne geçileceğini belirtti.

Çinliler Atça'nın imar planını örnek alacak!

Aydın Sultanhisar Belediyesini ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti Zhejiang Eyaleti Hangzhou Şehrinden gelen heyet, deprem sonucunda yıkılan yapıların yerine, Atça’nın imar planından esinleneceklerini söyledi.

İBB, Etiler'deki imar planının iptal kararını istinafa taşıdı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki CHP'li meclis üyelerinin açtığı dava sonucu iptal edilen kişiye özel rant yaratan imar planının iptal kararı istinafa taşındı.

Sakarya'nın imar planını aktaran fikir yarışması düzenlenecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada "2071 Kent Vizyonu" çerçevesinde şehrin gelecekteki imar planını aktaran uluslararası bir fikir yarışması düzenlemek için hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi.

Ordu Büyükşehir Meclisi 'nazım imar planı'nı iptal etti!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 20 Ekim 2016 tarihindeki meclis toplantısında kabul edilen 'nazım imar planı'nı oy birliği ile iptal etti.

Sinop'ta turizmciler yeni imar planını bekliyor! 

Yıllık 1 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapan Sinop'ta turizmciler yeni hazırlanacak imar planını bekliyor.

Antalya Gazipaşa'nın turizm imar planı onaylandı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın 5 yıldızlı oteli olmayan tek sahil ilçesi Gazipaşa'nın imar planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca onaylandığını belirtti.

imar planının önemi nedir Haberi

imar planının önemi nedir

TÜRKİYE'nin köklü inşaat firmalarından İnanlar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan ile önceki akşam bir sohbette buluştuk. Kendileri açısından inşaat sektörünün geçen yıl iyi geçtiğini belirten İnan, 2014'te 480 milyon TL'lik ciro yaptıklarını bu yıl da 650-750 milyon TL ciro beklediklerini söyledi. Bu yıl 7 projeye başlayacaklarını kaydeden İnan, İstanbul Basın Ekspres'te gerçekleştirecekleri bir projeye Suudi bir fonun yatırım yaptığı bilgisini verdi. 


"İstanbul'da 15 milyon ikamet ediyor. Kaçak yapıları ve imar planı olmayan yerleri çıkarsak 12 milyonu geçmez" diyen İnan, İstanbul'da 50 milyon kişinin yaşayabileceği şekilde bir imar planının yapılması durumunda konut fiyatlarının düşeceğini savundu. Konut fiyatlarının pahalı olmasının nedenini imar alanı olmamasına bağlayan Serdar İnan, "İmar planı olmadığı için imar alanı da yok. Kaçak katlar, yapılar. İmarsız inşaatlar var....