25 / 04 / 2024

İncek markalı konut projelerine ev sahipliği yapıyor!

İncek markalı konut projelerine ev sahipliği yapıyor!

İncek'te son dönemde büyük konut projeleri birbiri ardına start almaya başladı. Markalı yeni konut projelerinde fiyatlar 218 bin TL'den başlıyor 3 milyon TL'ye kadar çıkıyor...



İncek'te son dönemde büyük konut projeleri birbiri ardına start almaya başladı. Markalı yeni konut projelerinde fiyatlar 218 bin TL'den başlıyor 3 milyon TL'ye kadar çıkıyor... 


ANKARA'nın en hızlı gelişen bölgelerinden biri de Gölbaşı ilçesi'ne bağlı İncek Mahallesi. 25 yıl önce Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel adlı bölgede açtığı sosyal tesisler ile Ankaralıların gündemine giren İncek, birkaç yılda müthiş bir gelişme gösterdi. Bölge bugün birbirinden iddialı, lüks yeni konut projeleriyle bir kere daha gündemde. Ankara'nın ünlü mesire yeri Gölbaşı'nın kuzeybatı yönünde yer alan İncek'e, ODTÜ Ormanı'nın içinden geçilerek ulaşılıyor. İncek, doğa ile iç içe olan konumu nedeniyle kentin yeni çekim merkezi olmaya aday. 


Bölgede konut olarak ilk hareketlilik 2010 yılında Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 54 konut ve sosyal tesis inşaatı ile başladı. Bölge 201 l'in son aylarında bu kez milletvekilleri için inşa edilen toplu konut projesi ile dikkatleri çekti. Son olarak da MESA'nın Lösemili Çocuklar Vakfi'na (LÖSEV) ait 18 dönüm arazi üzerinde inşa ettiği Lösemili Çocuklar Kenti projesi ile dikkatleri üzerine çekti. 


SATILIK ARAZİLER VAR 


Yeni gelişen bir bölge olan İncek'te, villa imarlı arsaların metrekaresi 350 TL'ye satıldığını ifade eden gayrimenkul danışmanları, göl manzaralı ya da yola cephesi olan villa arsalarının metrekaresinin 450-460 TL'ye çıktığını belirtiyor. 10 dönümden büyük konut imarlı arazilerin metrekaresi ise 700 TL civarında. Ticari imarlı arsaların metrekare fiyatı 800 ile 2 bin 250 TL arasında değişiyor. İncek Bulvarına cepheli 2 bin metrekarenin üzerinde konut imarlı arsaların metrekaresinin 500-550 TL'den satıldığını belirten emlakçılar, bulvardan uzaklaştıkça arsaların metrekare fiyatlarının 130150 TL'ye kadar düştüğünü söylüyor. Bölgede 60-80 dönüm büyüklüğünde kat karşılığı satışa çıkarılan araziler de var. Tarla vasfındaki arazilerin metrekaresi bile 200 TL'ye çıkmış durumda. 



YÜZDE 60 PRİM YAPTI 


İncek'in son iki yıl içinde çok geliştiğini söyleyen Aruz Emlak'tan M. Kemal Dinçmen, bölge hakkında şunları söylüyor: "Bölge bu dönemde yüzde 50-60 prim yaptı. Hala da prim yapmaya devam ediyor. Bölgenin yüzde 85'i villa sitelerinden oluşuyor. Büyük çiftlik arazileri de var. Villa fiyatları 350 bin TL'den başlıyor, 3 milyon TL'ye kadar çıkıyor. Yeni yapılan konut sitelerinde ise daire fiyatları 500-600 bin TL'den başlıyor. 

Merkezde Migros'un hemen yanı başında bin 500 metrekare büyüklüğünde bir arazi için 350 bin TL isteniyor. Merkezden uzaklaştıkça metrekare fiyatları biraz daha düşüyor." 


ÇANKAYA KADAR DEĞERLİ 



"İncek, Ankara'nın geleceği en parlak yerlerinden biri" diyen RE/MAX Elmas Ofisi'nden 1. Hakkı Korkmaz, şunları anlatıyor: "Çankaya kadar değerli bir bölge. Altyapısı bitmiş ve planlı gelişen bir yer. Bir kısmı villa sitelerinden bir kısmı ise yüksek bloklu konut sitelerinden oluşuyor. İnşaat firmaları bölgeyi keşfetmiş durumda. Birçok yeni markalı konut projesi inşa ediliyor. Yatırımcılar, bölgede arsa ya da araziye yatırım yapabilir. Merkeze yakın arazilerin fiyatları yüksek ama merkezden biraz uzak arazilerin metrekare fiyatları hala 60-80 TL civarında." 


MARKALI YENİ PROJELER 


Ankara'ya 18 kilometre mesafedeki İncek, son yıllarda inşaat firmalarının da akınına uğradı. Sinpaş GYO, Akfen İnşaat, Ons İnşaat, Lema Grup ve Fırat&Dema 



İncek'in tarihi 


Cumhuriyet dönemi öncesi 33 haneli bir köy olan İncek, Ankara'ya 18, Gölbaşı'na ise 8 kilometre uzaklıkta bir yerleşim alanı. İncek Harman Tepe'de yapılan arkeolojik araştırmalar da bölgenin, M.Ö. 3000, 2000 ve 1000 erken bronz, Hitit, Frig, Roma ve Bizans dönemlerinde yerleşim alanı olduğu ortaya çıkmış. 

Günümüzde su, elektrik, doğalgaz, telefon ve internet gibi altyapı çalışmaları tamamlanan bölgede, iki üniversite, ilk, orta ve lise öğrenimi veren çok sayıda kolej ve bir de özel bir poliklinik faaliyet gösteriyor. 



İNCEK PRESTİJ 


Fırat ve Dema inşaat Ortaklığı'nm 60 dönüm arazi üzerinde inşa ettiği incek Prestij projesinde, 45 katlı prestij kulesinin yanı sıra yatay ve dikey 16 blokta 765 konut bulunuyor. 2+2 loft dairelerin dışında 1 + 1'den 6+2'ye kadar 12 farklı tip daire seçeneği sunulan projede, ayrıca 16 ticari alana yer verilmiş. 

Projede, daire fiyatları 257 bin TL'den başlıyor. Projede yarı olimpik yüzme havuzu, fîtness salonu, sauna gibi tesislerin bulunduğu 2 bin metrekarelik bir spa merkezi, 90 araçlık açık ve 150 araçlık kapalı otopark alanları bulunuyor. 


Satış ofisi: 444 97 65 Web: incekprestij.com de, 120 ay banka kredisi kullanarak ev sahibi olmak mümkün. Yüzde 75'i peyzaj ve donatı alanlarından oluşan projede, 2 kilometrelik yürüyüş parkuru, kapalı yüzme havuzu. fitness merkezi, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları, profesyonel gözlem evi, cep sineması, parti evi, hobi atölyesi, çocuk oyun parkı gibi sosyal donatı alanlarına da yer verilmiş. Çocukların binicilikle tanışacakları Pony Club bulunan projede, 44 ticari alandan oluşan bir alışveriş kanyonu ve 2 bin 65 araçlık otopark alanı yer alıyor. 

Satış ofisi: 0312 408 10 00 ' Web: akfen.com.tr 


ONS İNCEK 


Ons lnşaat'ın Gölbaşı tncek'te 40 dönüm arazi üzerinde hayata geçirdiği Ons İncek projesinde, 41,43 ve 45 katlı üç kulede 992 daire bulunuyor. 1+1,2+1 ve 3+1 dubleks daire seçenekleri sunulan projede fiyatlar 288 bin ile 920 bin TL arasında değişiyor. Yüzme havuzu, basketbol ve voleybol sahası, restoran, kafe, sauna, yürüyüş parkuru, süs havuzu, tenis kortu, Türk hamamı, sinema ve kreş gibi sosyal donatı alanları bulunan projede, resepsiyon, concierge, beliboy, h o u s e keeping, bilet otel rezervasyon, danışma, güvenlik hizmetleri de sunuluyor. Beş bin 500 metrekaresi sosyal tesise ayrılan projede 15 bin metrekare yeşil alan mevcut. 

Satış ofisi: 444 66 74 Web: onsincek.com 



UPTOWN İNCEK 


Lema Grup'un Uptovvn İncek projesi, yatay ve dikey olarak 36 katlı inşa ediliyor. 

18 farklı tipte 226 daire bulunan projede 86-303 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 1'den 6+1'e kadar daire seçenekleri sunuluyor. Projede etüt odaları bulunan 'Kidstown', sinema ve oyun salonları bulunan 'Joytovvn', spor yapma olanağı sunan inşaat, bölgede yeni konut projeleri üretmeye başladı. Bölgede şu anda inşaat firmaları, 4 bin adede yakın konut üretimi yapıyor. Yeni konut projelerinde daire fiyatları ise 218 bin liradan başlıyor. 

işte biz de Ankara'nın en gözde bölgelerinden biri olmaya aday İncek'teki yeni konut projelerini, özelliklerini ve fiyatlarını araştırdık... 



İNCEK LİFE & LİFE BLUE 


Sinpaş GYO'nun beş farklı tip blok ve iki farklı villa tipiyle inşa ettiği 548 konutluk İncek Life'ta, 3+rierin fiyatı 568 bin liradan ve 4+rierin fiyatı ise 805 bin TL'den başlıyor. Villalar ise 2 milyon 931 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Aynı proje içinde yar alan İncek Life Blue'da ise 77-90 metrekare arasında farklı büyüklüklerdeki 1 + İlerin fiyatı 325 bin ile 429 bin TL, 112-121 metrekare arasındaki 2+1'lerin fiyatı ise 488 bin ile 592 bin TL arasında değişiyor. Projeden yüzde 20 peşinat, 60 ay vade ve aylık bin 700 TL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olmak mümkün. Tenis kortu, basketbol sahası, voleybol sahası, çocuk oyun alanları, fitness salonu, sauna, buhar odası projenin sosyal donatılan arasında yer alıyor. 

Satış ofisi: 444 14 40 Web: inceklifeblue.com 



BÜLENT EKİMCİ/ PARA



Geri Dön