24 / 04 / 2024

ING ‘Sigorta Cini’ ile AVM’lere girdi!

ING ‘Sigorta Cini’ ile AVM’lere girdi!

Sigorta bilincini artırmak amacıyla halkın en fazla uğrak yerleri arasında yer alan AVM’ler artık sektörün yeni satış kanalı. ING Grubu ‘Sigorta Cini’ ile dünyada ilk olan sigortacılıkta mağaza modelini Türkiye’de 70 ile yayacak...




Hollandalı finans devi ING Grubu yaklaşık 3 ay önce Türkiye’deki yeni yatırımı Sigorta Cini ile sigorta hizmetini perakende sektörüne taşıdı. 2012 yılında başlayan fizibilite çalışmalarının ardından 5 milyon TL yatırımla hayata geçen yeni hizmet modeli ile hayat ve hayat dışı sigorta ürünleri artık AVM’lerde tüketiciyle buluşuyor. Bu modelin dünyada da bir ilk olduğunu belirten Sigorta Cini Genel Müdürü Pieter-Bas Vos, “Bu yılı 5 mağaza ile kapatacağız. 2014 yılında ilk çeyrekte 2 mağaza açıp tüketici talebine göre yılın geri kalanını planlayacağız. Hedefimiz Türkiye’nin her ilinde olmak istiyoruz” dedi. 


DÜNYADA İLK TÜRKİYE’DE


Sigorta Cini’nin ING Grubu’nun Türkiye’deki 3. büyük girişimi ve dünyada bir ilk olduğunu anlatan Pieter Bas Vos, bu modelin başlangıcının 2012 yılında yapılan bir fizibilite çalışmasına dayandığını aktardı. 2012 yılında hem acentalar hem tüketiciler ile konuştuklarını ve Türk sigorta pazarının yeterince gelişememesinin nedenlerini araştırdıklarını belirten Sigorta Cini Genel Müdürü Pieter-Bas Vos, “Farkettik ki Türkiye’de 17 bin tane acenta var. Bunlar müşterileri ile e-mail veya telefonla iletişim kuruyor. 


HAFTANIN 7 GÜNÜ AÇIĞIZ


Bankaların kendi satış kanalı ile ürünleri uzun uzun anlatma imkanı yok. Finansal bir ürün satın aldığınız zaman nihayetinde bir kağıt parçası satın alıyorsunuz. Bu da güvene dayanıyor. Güvene dayandığı için insanlar yüz yüze konuşarak bunu satın almayı tercih ediyor” dedi. Hiçbir sigorta acentasının haftada 7 gün çalışmadığına işaret eden Vos,  “Oysa bizim AVM’lerdeki bütün mağazalarımız sabah 10.00 akşam 10.00 açık. Son derece ulaşılabilir bir noktadayız” dedi.


7 ŞİRKETİN ÜRÜNÜ SATILIYOR 


Sigorta Cini mağazalarında Axa Sigorta, Mapfre Sigorta, Ak Siigorta, Groupama, HDI, Ergo Sigorta ve ING Emeklilik ürünleri satılıyor. Önümüzdeki dönemde başka emeklilik şirketlerinin ürünlerine de mağazalarını açacaklarını belirten Vos, “Sigorta Cini olarak müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre  tarafsız bir platform sunuyoruz” diye konuştu.


AMAÇ TÜKETİCİYE YAKINLAŞMAK


Vos, Sigorta Cini isminin nereden çıktığına ilişkin sorumuzu ise şöyle yanıtladı: “ İnsanlar daha önce hiç sigorta mağazası görmedi. Ne olduğumuz anlaşılsın diye sigortayı orada tuttuk. Cini de insanların hayal dünyasına seslenmesi için kullandık. Ayrıca turuncu saçlı bir karakter yarattık: Sigorta cinimiz. Amaç tüketiciye yakınlaşmak.” 


TÜRKLER KADERCİ DEĞİL, GELİR DÜŞÜK


Türkiye’de nüfusa oranla sigorta pazarının yeterince gelişememesinin tamamen gelir seviyesi ile ilintili olduğunu düşünen Vos, Türk insanının kaderci olduğu nedeniyle pazarın büyümediği fikrine ise katılmıyor: “Türk insanı kadercidir denir ama ben buna kesinlikle katılmıyorum. Sigorta pazarının gelişmesi doğrudan gelir seviyesinin gelişmesi ile ilgili bir konu. Artık insanın geliri sadece ekmek almaya yetiyorsa, tabağına ne yiyecek koyacağını düşünür. Ama gelir seviyesi arttıkça insanların da hayat tarzı değişir. . Dolayısıyla gayri safi milli hasıla arttıkça sigorta pazarı da büyüyecek.” 


KIZINA 'SOFYA' İSMİNİ VERDİ


Yaklaşık 9 aydır Türkiye’de yaşayan Pieter-Bas Vos daha önce  ING’nin ortak girişimi için 2 yıl boyunca Çin’de Pazarlama Direktörü (CMO) olarak görev almış. İstanbul’un kendisi ve ailesi için özel bir anlam taşıdığına vurgu yapan Vos, duygularını şöyle paylaştı: “İlk çocuğum İstanbul’da dünyaya geldi. Ayasofya’dan etkilendiğim için kızıma Sofya ismini verdim.”  


Ayfer Arslan/akşam


Geri Dön