26 / 04 / 2024

hangi avmlerde sigorta satılıyor

hangi avmlerde sigorta satılıyor

Sigorta bilincini artırmak amacıyla halkın en fazla uğrak yerleri arasında yer alan AVM’ler artık sektörün yeni satış kanalı. ING Grubu ‘Sigorta Cini’ ile dünyada ilk olan sigortacılıkta mağaza modelini Türkiye’de 70 ile yayacak...

Konut sigortası neden önemlidir? Konut sigortası hangi riskleri kapsar?

Konut sigortası, birçok olumsuz durumda konutların korunmasına yönelik birçok hak tanıyan bir sigorta türüdür. Yangın, deprem, hırsızlık ve su baskını gibi durumlarda işe yarayan bu sigorta türü zorunlu olmasa da yaptırılabilir. Peki konut sigortası neden önemlidir, hangi riskleri kapsar?

Hangi taşınmazlarda DASK aranır? 

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinir ve bir sigorta türüdür. Bu sigorta türün için bazı yapıları kapsar, bazılarını ise kapsamaz. DASK sıklıkla duyulan bir terim olup bazı binalar için yaptırılması zorunludur. Peki DASK nedir ve hangi binalar için zorunludur?

65 yaş maaşı, engelli aylığı, kıdem tazminatı tavanı tek tek hesaplandı! Maaşlarda deprem! Hangi maaş kaç TL olacak?

65 yaş üstü aylıkları, engelli aylığı, isteğe bağlı sigorta primleri asgari ücret zammıyla tek tek artacak. Peki hangi maaş kaç TL olacak?

Vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? Belediye, SGK, trafik cezası...

Vergi, sigorta primi borçlarıyla cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak. Peki, SGK vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? İşte detaylar...

Konut sigortasında hangi hasarlar karşılanır?

Çoğu kişi sigortayı yıllarca gereksiz gördü. Sigorta için ödenen paralara israf denildi. Oysa konut sigortası birçok hasara karşı evinizi güvence altına alır. Peki konut sigortası hangi zararları karşılar, hangi zararları karşılamaz?

Konut sigortası hangi hasarları karşılıyor?

Türkiye geneline bakıldığında, konutların sadece yüzde 22'sinin sigortalı olduğu görülüyor. Peki konut sigortası oranı neden bu kadar az? Sigorta çok mu pahalı? Konut sigortası hangi hasarları karşılar? İşte konut sigortasına ilişkin detaylar...

Deprem sigortası hangi konutlara yapılır?

Deprem sigortası, mesken ve işyerleri için yaptırılması zorunlu olan bir sigorta türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, deprem sigortası hangi konutlara yapılır? Deprem sigortası hangi konutlara yapılmaz?

Hangi binalar zorunlu deprem sigortası kapsamı dışında kalır?

Zorunlu Deprem Sigortası, meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,hangi binalar zorunlu deprem sigortası kapsamı dışında kalır?

Bina tamamlama sigortası hangi konut projelerinde zorunlu?

Maketten konut satış sözleşmelerinde satıcının konut satışına başlamadan önce, bazı teminatlar vermesi gerekiyor. Kanun gereğince bazı projelerde sigorta yapılması gerekiyor. Peki, bina tamamlama sigortası hangi konut projelerinde zorunlu?

Konut kredisinde sigorta zorunluluğu!

Mesken sahibi olmak için bankalardan kredi kullanan kimselere, bankalar çeşitli sigortalar yapabiliyor. Peki, konut kredisinde sigorta zorunluluğu var mı? Konut kredisinde hangi sigortalar zorunlu değil?

Banka ve sigorta muameleleri vergisi nedir?

Banka ve sigorta muameleleri vergisi nedir? Banka ve sigorta muameleleri vergisi mükellefleri kimlerdir? Banka ve sigorta muameleleri vergisi hangi durumlarda ödenir? İşte 6802 sayılı kanun esasları...

Koru Mütüel Sigorta online hizmet vermeye başladı!

TÜRKİYE'NİN tek kooperatif sigorta şirketi olan Koru Mütüel Sigorta, ortaklarına Seyahat Ferdi Kaza, DASK, Konut Sigortası poliçelerinde online hizmet vermeye başladı. Trafik ve diğer branşlarda da mevcut ortaklarına online hizmet verilmesi planlanıyor...

Koru Mütüel Sigorta mevcut ortaklarına online hizmet vermeyi planlıyor!

Koru Mütüel Sigorta, ortaklarına Seyahat Ferdi Kaza, DASK, Konut Sigortası poliçelerinde online hizmet vermeye başladı. Koru Mütüel Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Murat Polat, teknolojiye yatırıma büyük önem verdiklerini açıkladı.

hangi avmlerde sigorta satılıyor Haberi

hangi avmlerde sigorta satılıyor


Hollandalı finans devi ING Grubu yaklaşık 3 ay önce Türkiye’deki yeni yatırımı Sigorta Cini ile sigorta hizmetini perakende sektörüne taşıdı. 2012 yılında başlayan fizibilite çalışmalarının ardından 5 milyon TL yatırımla hayata geçen yeni hizmet modeli ile hayat ve hayat dışı sigorta ürünleri artık AVM’lerde tüketiciyle buluşuyor. Bu modelin dünyada da bir ilk olduğunu belirten Sigorta Cini Genel Müdürü Pieter-Bas Vos, “Bu yılı 5 mağaza ile kapatacağız. 2014 yılında ilk çeyrekte 2 mağaza açıp tüketici talebine göre yılın geri kalanını planlayacağız. Hedefimiz Türkiye’nin her ilinde olmak istiyoruz” dedi. 


DÜNYADA İLK TÜRKİYE’DE


Sigorta Cini’nin ING Grubu’nun Türkiye’deki 3. büyük girişimi ve dünyada bir ilk olduğunu anlatan Pieter Bas Vos, bu modelin başlangıcının 2012 yılında yapılan bir fizibilite çalışmasına dayandığını aktardı. 2012 yılında hem...