27 / 04 / 2024

İnönü Stadı 16 ayda tamamlanacak!

İnönü Stadı 16 ayda tamamlanacak!

Beşiktaş İnönü Stadı’ndaki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. “Dönüşümüz Muhteşem Olacak” sloganlarıyla çevrelenen Dolmabahçe’deki inşaat alanında her geçen gün bir adım daha mesafe kat ediliyor...



Beşiktaş İnönü Stadı’ndaki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. “Dönüşümüz Muhteşem Olacak” sloganlarıyla çevrelenen Dolmabahçe’deki inşaat alanında her geçen gün bir adım daha mesafe kat ediliyor. 2014 futbol sezonuna yetiştirilmesi planlanan yeni statta onlarca iş makinesi ve mühendis görev alıyor. İnşaatı yerinde görmek için alana gittiğimizde, kapalı ve açık tribünlerin yıkılarak beton hafriyatının kaldırıldığını gördük. Stadyum inşaatında 25 metreden fazla derine inildiği görülürken, çim sahanın üzerinde oluşan küçük çaplı su birikintileri ise çalışmaların ne denli zor şartlar altında yapıldığını gözler önüne serdi.


16 ayda bitecek


Eski açık tribünlerinin olduğu tarihi kuleler dışındaki tüm beton yapıların yıkıldığı, birinci kısım kaba inşaatı için de 8 Kasım’da ihaleye çıkılacağı belirtildi. İnönü yenilendiğinde 42 bin kişilik kapasiteye sahip olacak. BJK İnşaat tarafından yaptırılan stat, eskisine oranla 23.50 metre geriye çekilerek inşa ediliyor. 2 Haziran’da başlayan projenin 16 ayda tamamlanması öngörülüyor.


Vatan Gazetesi 


Geri Dön