23 / 04 / 2024

İnşaat firmaları 2016'ya kadar 20 bin konut yapacak!

İnşaat firmaları 2016'ya kadar 20 bin konut yapacak!

Gayrimenkul sektörü, döviz kurundaki yükseliş, maliyet artışları ve yeni yasal düzenlemelerin getirdiği ek yükler nedeniyle 2015 yılına zorlu bir başlangıç yaptı.



Kâr marjlarının daralması, satış hızının yavaşlaması ve genel seçime rağmen markalı konut üreticileri yatırım atağına kalktı. Konut sezonun açılmasıyla büyük ölçekli projeler lansman dönemine özel ödeme seçenekleri ve fiyat avantajlanyla vitrine çıktı. İnşaat firmalan yıl sonuna kadar toplam 20 bin konuttan oluşan yeni projelerini görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. 




SİNPAŞ GYO BOMONTİ'DE 

Üç yeni projenin lansmanı için hazırlıklarım sürdüren Sinpaş GYO, İstanbul Şişli'deki yeni rezidans projesinin ön satışlarına yakında başlayacak. Queen Bomonti adlı projede yaklaşık 1000 ünite yer alacak. Şirket, Ankara'daki iki projesini de yılın ikinci yarısında satışa sunacak. Dumankaya'nın yeni projesi Sancaktepe'de Adres konseptiyle hayata geçecek. Ön talep toplanmaya başlanan projenin yanı sıra Dumankaya, Gebze Çayırova'da 5 bin konutluk bir proje ve Fikirtepe'de kentsel dönüşüm için çalışıyor. 



AĞAOĞLU'NDAN 4 YENİ PROJE 

Elinde 30 bin konutluk arsa stoğu bulunan Ağaoğlu Şirketler Grubu bu yıl İstanbul'da 2 Avrupa, 2 Anadolu Yakası'nda toplam 4 yeni projeyi tanıtacak. Toplam 2 bin 500 konutu barından projelerin yılın ikinci yarısında görücüye çıkması bekleniyor. DAP Yapı, Kartal Dragos'ta yer alan Adam Kule projesi için ön talep toplamaya başladı. 30 katlı proje mayıs ayında görücüye çıkacak. Kiptaş'ın Eyüp'teki 515 bin metrekarelik arazisinde Torunlar GYO tarafından hayata geçirilecek 5. Levent adlı proje yalanda satışa çıkacak. Ön talep sürecinin devam ettiği projede 4 bin konut yer alacak. Şua İnşaat, yakın bir dönemde Fikirtepe ve Kartal'da 3 milyar lira değerindeki iki projede inşa çalışmalarına başlayacak. 



DEMİR, DÜMENİ İZMİR'E KIRDI 

DKY İnşaat'ın Kağıthane, Sultanbeyli ve Çeliktepe'deki yeni projeleriyılın ikinci yansında tanıtılacak. İş GYO ve Nefin ortaklaşa hayata geçireceği Topkapı projesi, Mesa'nın Büyükçekmece'deki 600 villalık projesi, Demir İnşaat'ın izmir'de yapımına başlayacağı iki yeni projesi, 24 Gayrimenkul'ün Halkalı ve Güneşli'deki Airport 24 ve İstasyon 24 projeleri, Ege Yapı'nın, Kağıthane ve Yedikule'deki iki yeni projesi, Elmar Yapı'nın Ankara'da inşa edeceği Elmar Towers projesi de ilerleyen günlerde yatırımcıların beğenisine sunulacak. 



Sözcü


Geri Dön