28 / 03 / 2024

İnşaat sektörü ucuz konut için destek bekliyor!

İnşaat sektörü ucuz konut için destek bekliyor!

Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu yaptığı açıklamada sosyal konut projelerine katılamayan ancak konut ihtiyacı olan vatandaşların ucuz konut sahibi olabilmesi için özel inşaat firmalarının desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıkladığı proje kapsamında toplamda 500 bin sosyal konut, 250 bin konut arsası ve 50 bin iş yeri bulunuyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ilk etapta 2 seneiçinde 250 bin sosyal konut yapılacak. “İlk Evim, İlk İş Yerim” şeklinde isimlendirilen proje büyük ilgi gördü. Proje ödemeleri gibi bazı konularda tartışmalar sürüyor. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan sektör temsilcileri ise, projenin kira ve konut fiyatlarının düşmesinde faydalı olabileceğini ve sektörde hareketlilik olacağını belirtiyor.

Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, sosyal konut projelerinin sektörü rahatlatacağını dile getirerek, sektöre de destek verilmesi gerektiğini söyledi. İnşaat maliyetlerine de değinen çeken Karahasanoğlu, vatandaşın daha nitelikli projelerde konut sahibi olabilmesi için sektörün desteklenmesi gerektiğini belirtti.

İnşaat sektörü ucuz konut için destek bekliyor!

“İşin sürekliliği için daha bütüncül adımların atılması gerekiyor”

Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu yaptığı açıklamada, sosyal konut projesinin orta vadede özellikle dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi için önemli görülebilir olduğunu söyleyerek, fakat orta ve üstü gelir seviyesindeki vatandaşlar da bu enflasyonist ortamda konut almakta zorlandığını belirtti.

Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu konut maliyetlerinin sürekli artması ve mevcut konutlarda konut sahiplerinin fahiş fiyatlar vermesi gibi nedenlerin sektörü çıkmaza sürüklediğini dile getirerek, sosyal konut projesinin bu açıdan nefes aldırabildiğini fakat bu işin sürekliliği için daha bütüncül adımlar atılması gerektiğini kaydetti.

Yaptığı açıklamada “İnşaat sektörü ucuz konut için desteklenmeli” diyen Bekir Karahasanoğlu, TOKİ konutları gibi sosyal projelerin her zaman ilgi gördüğünü kaydederek, özellikle alt gelir seviyesindeki vatandaşların bu tür projeleri beklediğini ve bu enflasyon ortamında proje taksitlerinin ödenmesine ilişkin birçok soru işareti olsa da nihayetinde sektörde bir canlılık oluşacağını söyledi.


Geri Dön