26 / 04 / 2024

İnşaat sektörü yeni döneme umutla girdi!

İnşaat sektörü yeni döneme umutla girdi!

Türkiye yeni bir sisteme geçerken, yetki alanı yeniden tanımlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın dümenine Murat Kurum getirildi. Yeni döneme umutla giren inşaat sektörü temsilcileri, sektörün içinden bir ismin bakan olmasından oldukça memnun kaldılar. 



2009 yılından bugüne kadar Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini yürüten Murat Kurum, yeni sistemin ilk Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu. 

2009 yılından bugüne kadar Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini yürüten Murat Kurum, yeni sistemin ilk Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atandı. 

Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği mezunu olan Kurum, 1999-2005 yıllarında inşaat alanında faaliyet gösteren çeşitli özel sektör kuruluşlarında mühendis, şantiye şefi, koordinatör olarak çalıştı. 2005-2006 yılları arasında  TOKİ   Ankara  Uygulama Daire Başkanlığında uzman olarak görev yaptı. 2006-2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevine geldi. 2009-2012 tarihleri arasında Toplu Konut İdaresi Başkanlığında uzman olarak çalıştı.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre deneyimlerim bakanlığa en iyi şekilde aktarmaya çalışacaklarını açıklayan Bakan Murat Kurum, yeni sistemle Çevre ve Şehircilik Bakanlığının görev ve yetkilerinin biraz daha arttığına dikkati çekerek, “Biz de mevcut çalışma arkadaşlarımızla üzerimize düşen neyse gece gündüz çalışacağız, tevazu içerisinde olacağız” dedi. 

Yeni dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü bağlandı. Ayrıca genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin her türlü taşınır ve taşınmazlarının satışına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkili olacak. Toplu Konut idaresi Başkanlığı (TOKİ), Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlandı.


Geri Dön