23 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe 2021 hedefleri!

İnşaat sektöründe 2021 hedefleri!

2020, özkaynakları olmayan borçlu şirketler için zorlu bir yıl oldu. Artan belirsizlik, talep yetersizliği ve oynak kurlarla boğuşan iş dünyası liderleri, önümüzdeki dönemde oluşabilecek hasarı en az seviyeye indirmek istiyor.



Artan belirsizlik, talep yetersizliği ve oynak kurlarla boğuşan iş dünyası liderlerinin odağında önümüzdeki dönemde oluşabilecek hasarı en az seviyeye indirmek var. Capital'den Ayçe Tarcan Aksakal'ın haberine göre; CEO'lar bu nedenle mümkün olduğu kadar nakitte kalıp minimum borçlulukla ilerlemeye çalışıyor. Süreçleri verimli yönetip genel giderleri ciroya endeksli şekilde esnek hale getirmeye odaklanıyorlar. Stok yönetimi, operasyon maliyetlerini kısmak ve tedarik yönetimi de hasar azaltıcı reçeteler arasında yer alıyor.

2020, özkaynakları olmayan borçlu şirketler için zorlu bir yıl oldu. Çok sayıda şirket özkaynak yetersizliği nedeniyle piyasadan çekilmek zorunda kaldı. Bu nedenle bu yıl şirketler hasarı azaltmak için minimum borçluluk oranıyla çalışmaya ve borçluluğu TL cinsinde tutmaya dikkat ediyor.

İnşaat sektöründe 2021 hedefleri!

Mesa Mesken Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, "Projelerimizde sunduğumuz vade sürelerimiz, projenin tamamlanma süresi kadar kısa olduğu için müşterilerimizi banka kredisi kullanmaya teşvik ediyor, böylelikle şirket likiditemizi güçlü kılıyoruz" diyor.

İnşaat sektöründe 2021 hedefleri!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO'su Selim Akın ise, öngörü yapmanın zor olduğunu belirtti ve "Bu yıl önceden planlamasını yaptığımız risklere karşı odağımız mevcut varlığımızı, iş kollarımızı ve kapasitemizi korumak olacak. Biraz daha içimize dönük olarak elimizde olan işlerimize bakıp, öngörülemeyen riskleri dikkate alarak bunların performanslarını nasıl koruyabileceğimize bakacağız. Mevcut işlerimizde yeni normale uyum sağlayarak, ortaya çıkan fırsatları da kullanarak, büyüme alanlarını geliştirmeyi hedefleyeceğiz" açıklamasında bulundu.

İnşaat sektöründe 2021 hedefleri!

İnşaat sektörünün 2021 beklentileri!


Geri Dön