29 / 03 / 2024

İnşaat tamamlama kredisi nasıl alınır?

İnşaat tamamlama kredisi nasıl alınır?

İnşaat tamamlama kredisi, bir arsa üzerinde inşa edilmeye başlanan ancak yarıda kalan yapı inşaatları için veriliyor. İnşaat tamamlama kredisi verilirken bazı koşullar aranıyor. Peki, inşaat tamamlama kredisi nasıl alınır?



İnşaat tamamlama kredisi nasıl alınır?

İnşaat tamamlama kredisi, bir arsa üzerinde inşa edilmeye başlanan ancak yarıda kalan yapı inşaatları için veriliyor. İnşaat tamamlama kredisi verilirken bazı koşullar aranıyor.


Bankadan bankaya değişmek ile birlikte 120 aya kadar vade imkanı sunan inşaat tamamlama kredisi veren bankalar arasında Denizbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Şekerbank, Türkiye Finans Bankası ve Anadolubank yer alıyor.


Kredi için inşa hâlindeki konutun asgari yüzde 70 inşaat seviyesinde olması gerekli oluyor.


İnşaat tamamlama kredisi için gerekli belgeler:

Nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport,

Gelir belgesi/maaş bordrosu,

Serbest meslek sahipleri ve işletme sahipleri için son yıla ait vergi levhası ve onaylı bilanço, gelir tabloları, mizan, imza sirküleri, kuruluş ve en son ortaklık payını gösteren Ticaret Sicil Gazetesi,

Finansmana konu ürünün proforma faturası.

Satın alınacak konuta ait kat mülkiyeti veya kat irtifakı tapusu ve yapı kullanım izin belgesi

Ücretli çalışan kişiler için, maaş bordrosu antetli kağıt ile bildiriliyor ise firmanın imza sirküleri beyanı gerekmektedir.


Banka gerekli gördüğü durumlarda kefil ve ek belge isteme hakkına sahiptir. Kefil için de aynı belgeler talep edilecektir.



İnşaat tamamlama kredisi nedir?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön