26 / 04 / 2024

GYODER'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Albayrak'a teşekkür!

GYODER'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Albayrak'a teşekkür!

4 kamu bankası öncülüğünde başlatılan sıfır ve 1. el konutlar için azami 12 ay ödemesiz, 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,64 faizle finansman paketi inşaatçıları sevindirdi. GYODER Yüksek İstişare Kurulu, konuyla ilgili teşekkür ilanı yayınladı. 



Hükümetin 4 kamu bankası öncülüğünde başlattığı sıfır ve 1. el konutlar için azami 12 ay ödemesiz, 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,64 faizle finansman paketi sunması inşaat sektörünü memnun etti.

Yeni Akit'te yer alan habere göre; ekonominin darboğaza girdiği dönemde hükümetin kurtarmak için ilk el attığı sektör olan inşaat sektörü, son hazırlanan kredi destek paketi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a "Marifet iltifata tabidir" başlığı ile iki gazetede ilanla teşekkürlerini iletti.

MARİFETİ TAKDİR ETMEK BORCUMUZDUR

İşte GYODER Yüksek İstişare Kurulu'nun yayınladığı o ilanın tüm detayları:

''Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde atanmış bakanlarımızın her birinin ayrı ayrı geceyi gündüze katarak ülkemiz için çalışmalarını, gayretlerini bu çalışma ve gayretlerin sonuçlarını milletimizin birer ferdi olarak görüyor ve takdir ediyoruz.

Bugünlerde bütün dünya ile beraber ülkemizi de sarsan - derinden etkileyen Covid-19 kaynaklı pandemi sürecinde çalışanından, müteşebbesine kadar her esimin ekonomik zorluklarının aşılması için Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile Hazine ve Maliye Bakanımız ardı ardına destek paketleri açıklamışlar, kaynak tahsis etmişerdir. Doğrudan destekler, kredi kart borçları, kamunun alacakları dahil borçların ertelenmesi takdir edilecek sosyal destek hamleleriydi.

Bu hamlelerde ülkemiz insanı, devletinin yanında olduğunu derdiyle dertlendiğini yakından hissetmiştir. Bu anlayış, tarihimiz boyunca Devlet-Millet arasında kurulmuş en güzel gönül köprüsü olmaya adaydır.

Son olarak pandemi yasakları kalkarken, kapalı kalan işyerlerinin, aksayan üretimin, istihdamın yeniden canlanması için Hazine ve Maliye Bakanlığımız halkımıza daha önce eşi benzeri görülmemiş bir kredi paketini açıklamış, kredi faizlerini aylık yüzde 0,64'e, vadesini 15 yıla kadar uzatmıştır.

Bu gelişmeyle halkımız gleişmiş üklerle eş koşullarda alım - bireysel yatırım imkanlarına kavuşmuş, moralite artmış, statik bekleyen tasarruflar yatırıma yönelmiştir. Tüketici güven endeksi olumlu etkilenecektir.

Son tüketici kredi paketiyle sadece konut, otomotiv, turizm sektörleri değil, sadece bizim sektör olarak hareketlenmemizle 150'ye varan alt sektör ve tedarik zincirimiz hareketlenecek, istihdam artacak, vergi gelirleri olumlu etkilenecektir ve sonuçta ülkemiz kazanacaktır.

Kadim kültürümeze "Marifet İltifata Tabidir" denilmiştir. Marifeti takdir etmek borcumuzdur.

Bu zor günlerde ülkemiz için gecesini gündüzüne katarak çalıştığına şahit olduğumuz, son açıklanan ve tüketicinin kredilendirildiği muhteşem kredi paketinin mimarı, Hazine Maliye Bakanımız; Berat Albayrak'a,  bu sürecin şüphesiz lideri, halkımızın refahı, ülkemizin kalkınması için kamu kaynaklarını etkin şekilde sefer eden, inanamadığımız bir enerji ile gecesini gündüzüne katarak çalışan, ülkemizi sadece coğrafyada değil, dünye ölçeğinde saygın bir konuma taşıyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a marifet iltifat ederek, takdir ve teşekkürlerimizi kamuoyu ile paylaşırız.''


Geri Dön