25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Berat Albayrak çıkışı: Çok çaba sarf etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Berat Albayrak çıkışı: Çok çaba sarf etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz Gazı Denize İlk Boru İndirme ve Kaynak Töreni’nde 'Karadeniz'de keşfedilen gazın ne zaman kullanıma gireceğini' açıkladı. Erdoğan konuşmasında eski bakan Berat Albayrak hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ana kadar Türkiye'nin en büyük doğal gaz keşfi olan Karadeniz gazıyla ilgili kritik bir safhaya daha ulaşıldığını açıkladı. 

Erdoğan, yerli Karadeniz gazının 2023’te hizmete açılacağını ifade etti. Erdoğan, konuşmasında Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden aldığı sürpriz bir kararla istifa eden eski bakan Berat Albayrak hakkında da açıklamalar yaptı.

Erdoğan, gazın keşif sürecinde Berat Albayrak'ın büyük çaba sarf ettiğini ifade etti.

Erdoğan şöyle konuştu:

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanımız Berat Albayrak ile halefi Fatih Dönmez kardeşimiz bu süreçte gerçekten büyük bir gayret sarf ettiler. Bölgede yaşanan son gelişmeler, Türkiye’nin bu Karadeniz’de yaptığı keşfin önemini daha da artırmıştır. Rusya ile Ukrayna arasında başlayan sıcak çatışmalarla birlikte tüm dünyada petrol ve gaz fiyatları tarihi zirvelerine ulaştı. Sadece gaz ithal eden ülkeler değil. Bu fahiş fiyat artışlarından hidro karbon üreticisi ülkeler de olumsuz etkilendi. Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden olan Amerika’da fiyatlar kimi eyaletlerde üç katına varan oranlarda yükseldi. Enerji fiyatlarındaki tırmanma enflasyonlara da yansımış, gelişmiş ülkelerde son 40 yılın en yüksek seviyelerine çıkmıştır. Şu an küresel ekonominin temel sorunu sürdürülebilir ve güvenilir bir şekilde enerji arzını sağlamak ile enflasyonu dizginlemektedir. Biz de ülke olarak fiyatların küresel ölçekte bu denli arttığı bir dönemde vatandaşlarımızı korumak için destek mekanizmalarını devreye aldık. Konutlarda kullanılan doğal gazın fiyatında yüzde 75’e varan düzeyde sübvansiyon sağladık halen de belli bir oranda sübvansiyona devam ediyoruz. Ayrıca küresel riskleri minimalize etmek için yoğun çaba harcıyoruz. Enerjide bir taraftan tedarik kaynaklarımızı çeşitlendirirken bir taraftan da ülkemizin potansiyelini tam manasıyla ortaya çıkartmaya çalışıyoruz. Yakın çevresi zengin hidro karbon kaynaklarıyla dolu bir ülke olarak altına bakılmadık taş, deşmedik yer bırakmamakta kararlıyız.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön