25 / 04 / 2024

İnşaatta ruhsat alma sorunu çözülüyor!

İnşaatta ruhsat alma sorunu çözülüyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yatırımlarla ve inşaat sektörüyle ilgili bilgi verdi. Şahin, inşaat sektöründe ruhsat alma ile ilgili sıkıntıların önüne geçileceğini belirtti.



Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, önemli müjdeler verdi. Küçük sanayi organize hattı Gaziray ihalesinin yapıldığını, 1 yıl sonra o aksta görüntü kirliliğinin önüne geçileceğini belirten Şahin, inşaat sektöründe ruhsat alma ile ilgili sıkıntıların önüne geçileceğini anlattı. 


BÜROKRATİK İŞLEMLER AĞIR GİDİYOR 

Şahin,"İnşaat sektöründe bürokratik işlemler yavaş gittiği için inşaatlar hızlanamıyor. Biz bunu çözmek için 'ruhsat çalışması devam ediyor' şeklinde bir dilekçe verildiği zaman şantiye elektriğini bağlama kararı aldık. 6 ay şantiye elektriği bağlamak için bekleniyor. Burada yatırımı hızlandıracağız. Tüfekçi Yusuf Bulvarı, Nizip Caddesi, Aydınlar ve Göllüce'de kentsel dönüşüm yapıyoruz. Kentsel dönüşüm alanı içinde olupta elektriği olmayan abone sahiplerinin derhal bize ve Enerji Sa ya başvurarak onların elektrik almalarını sağlayacak ortalama bir çözüm bulduk. Bu konuda 10 bin kişi sorun yaşıyor" diye konuştu. 


900 PROJEMİZ TAMAM 

Milletvekilliği döneminde Gaziantep'in bütün köylerini gezme fırsatı bulduğunu belirten Şahin, "O dönemlerde yollarımızdan gitmenin imkanı yok gibiydi. Toprak ve dar yolları vardı köylerimizin. Ama şimdi bu köye gelirken baktım yollarımız sıcak asfalt ile asfaltlanmış ve genişletilmiş. Gidişli gelişli yollar yapılmış. El ele verip bu hizmetlerimizi daha iyi noktalara getirmeliyiz. Yalnızca Nizip'e yaptığımız asfaltın ücreti 50 bin TL. Yol ve su medeniyet diyerek hizmet veriyoruz. 1027 proje dedik ve 900 küsürünü gerçekleştirdik" diye konuştu.



Gaziantep 27


Geri Dön