20 / 04 / 2024

iOS'un bu teknolojisi emniyeti üst düzeye çıkarıyor! Bunu yapmak artık çok zor hale geliyor

iOS'un bu teknolojisi emniyeti üst düzeye çıkarıyor! Bunu yapmak artık çok zor hale geliyor

Apple bundan böyle Apple Kimliğinizi ve iCloud hesabınızı bilgisayar korsanlarına, casuslara ve kimlik hırsızlarına önlem olmak amacıyla en üst seviyede koruma sağlayarak  muhafaza etmemize imkan tanıyor.



Donanım güvenlik anahtarları, bir cihazda veya hesapta oturum açarken USB veya Lightning bağlantı noktalarıyla veya NFC kablosuz veri  bağlantılarıyla iletişim kuran küçük fiziksel cihazlardır. Anahtarları kullanmak için elinizde olması gerekir, bu sebeple bunlar, hesabınıza uzaktan giriş yamaya çalışan bilgisayar korsanlarına karşı önlem almada etkilidir. Ve sahte oturum açma sitelerinde çalışmayacakları için, sahte bir web sitesine şifrenizi girmeniz için sizi aldatmaya çalışan kimlik avı saldırılarını engelleyebilirler.

iOS un bu teknolojisi emniyeti üst düzeye çıkarıyor! Bunu yapmak artık çok zor hale geliyor

Anahtar desteği Pazartesi günü iOS 16.3 ve MacOS 13.2 ile geldi ve Salı günü Apple, emniyet anahtarlarının iPhone'lar, iPad'ler ve Mac'lerle nasıl kullanılacağına ilişkin ayrıntıları yayınladı . Şirket, en az iki anahtar ayarlamanızı gerektirir.

Hareket, Google, Microsoft, Twitter ve Facebook ana şirketi Meta gibi öteki teknoloji firmalarının donanım güvenlik anahtarı desteğini takip ediyor. ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı veya CISA,  güvenlik anahtarlarının çok faktörlü kimlik doğrulamanın "altın standardı" olduğunu söylüyor .


Geri Dön