04 / 05 / 2024

İpek Grup inşaat sektöründe büyüyor!

İpek Grup inşaat sektöründe büyüyor!

Ortadoğu ve Balkanlardaki tek çinko kurşun üretim fabrikası olan Çinkom'un sahibi olan grup inşaatta da İpekkar şirketi ile büyük bir projeye imza atıyor...



Ortadoğu ve Balkanlardaki tek çinko kurşun üretim fabrikası olan Çinkom'un sahibi olan grup inşaatta da İpekkar şirketi ile büyük bir projeye imza atıyor. İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, 32 yıl önce 25 metrekarelik bir dükkanda basit bir dikiş makinesi ile başlayan yolculuklarını çok daha ileriye taşıyacaklarının mesajını verdi. 


BAŞARI HİKAYESİ 


• İpek Mobilya nasıl doğdu? 

1957 Kayseri Hacılar doğumluyum. 0 dönemlerde Hacılar'da olan herkes mobilyacılık işi ile uğraşıyordu. 

1969'da İstikbal Mobilya'da çırak olarak işe başladım. Askere gitmeden önce kendi dükkanımı açtım, askerden dönüşte Ankara'da çalıştım. 12 Eylülle birlikte işverenim işini kaybedince, Kayseri'ye döndüm. 

Küçükmustafa Mahallesinde 25 metrekare bir dükkanda koltuk döşemeciliğine başladım. 

Sonra o küçük dükkandan sanayiye taşındık, sonra mağazacılığa adım attık. 

Endüstriyel manada tasarım ve üretimine 1991'de başladık. İpek Mobilya işte böyle doğdu. 


• Madencilik işine ne zaman girdiniz? 

2004 yılında Çinkom maden fabrikasını bünyemize kattık ve dünyanın en büyük 4. tesisi konumuna yükselttik. Ortadoğu ve Balkanlardaki tek çinko kurşun üretim fabrikasıyız. Gelen teklifler üzerine Çinlilerle çalışmayı hedefliyoruz.  İzmir  Aliağa'da bu yıl Meksikalılarla ortak üretim konusunda anlaşma yaptık. 8 ay sonra burada çinko fosfat, granit çinko, çinko oksit ve Wenz oksit üreteceğiz. 


• İnşaatta nasıl bir proje düşünüyorsunuz? 

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Altınok İnşaat ile güçlerimizi İpekkar İnşaat çatısı altında birleştirdik. Geçtiğimiz günlerde lansmanını yaptığımız İpek Diamond projesi Kayseri'nin en prestijli bölgesinde yapılacak. Çağdaş mimari estetiğin yansımalarını taşıyan 13 katlı üç rezidans bloğunda 4+1 olarak tasarlanan daireler 240 ve 280 metrekare büyüklüğüne sahip. Dairelerin tamamı akıllı ev konseptine uygun. 


Posta Ek


Geri Dön