25 / 04 / 2024

İpek Üniversitesi'ne bağışlanan arsa 35 milyona satışa çıkarıldı!

İpek Üniversitesi'ne bağışlanan arsa 35 milyona satışa çıkarıldı!

Koza İpek’e kayyum atanmadan önce 50 milyon liralık arsa İpek Üniversitesi’ne bağışlanarak kaçırılmış. İpek Üniversitesi’ne bağışlanan bu arsa şimdi 35 milyona satışa çıkarıldı.



Paralel yapının finans merkezi Koza İpek Holding’in tüm şirketlerine kayyum atanmadan önce milyonluk arazi ve gayrimenkulleri hülle yoluyla kaçırdığı ortaya çıktı.Paralel yapının kayyum atanacağını yargı içindeki köstebekleri tarafından daha önceden öğrenip apar topar holdinge ait arsa ve gayrimenkulleri aktardıkları ortaya çıktı. Yapılan araştırmada paralel yapının İpek Holding’e ait  Ankara  Etimesgut Ballıkuyumcu semtinde 50 milyon lira değerindeki araziyi kayyum atanmayan İpek Üniversitesi’ne ‘bağış’ olarak devrettikleri belirlendi. Araştırmada İpek Üniversitesinin ‘bağış’ olarak İpek Holding’den aldığı 50 milyon liralık arsayı elinden çıkarmak için hemen harekete geçildiği belirlendi.


Değerinin altında


İpek Üniversitesi daha birkaç ay önce bağışlanan araziyi 35 milyon liradan satışa çıkardı. Üniversite yönetiminni hülle araziyi yok pahasına satıp parayı da paralel yapıya aktaracağı öğrenildi.



Akşam


Geri Dön