26 / 04 / 2024

İş arayanlara müjde! Almanya, havaalanlarında çalışacak Türk personel alacak! 

İş arayanlara müjde! Almanya, havaalanlarında çalışacak Türk personel alacak! 

Almanya'da hükümet, havaalanlarında yer hizmetlerinde çalışmak amacıyla başta Türkiye olacak şekilde yurt dışından yapılacak personel alımıyla ilgili detayları duyurdu. İşte Almanya havaalanı personel alımına ilişkin tüm detaylar...



Bakanlar, özellikle bagaj ve check-in işlemlerinde çalıştırılması planlanan yabancı personel için çalışma ve oturum izin süreçlerine hız kazandırılacağına, fakat güvenlikten feragat edilmeyeceğine vurgu yaptı. 

Başta Türkiye olacak şekilde yurt dışından alınacak takviye personele toplu iş sözleşmesiyle belirlenmiş ücretlerle ödeme yapılacağına dikkat çekildi. İçişleri Bakanı Faeser, söz konusu kişilerin yürürlükte olan sicil kontrollerine tabi tutulacağının ve güvenlik alanında görevde bulunmayacağının altını çizdi. 

İş arayanlara müjde! Almanya, havaalanlarında çalışacak Türk personel alacak! 

Deutsche Welle'nin aktardığına göre; Havacılık Yer Hizmetleri İşverenler Birliği (ABL) Başkanı Thomas Richter, yabancı personelin işe başlayabileceği zamanın en erken Ağustos olabileceğine vurgu yaparak, bunun tatil sezonu için birçok havaalanı açısından çok geç bir tarih olduğuna dikkat çekti. ichter, Thomas Richter, "Takviye eleman alımı sorunu çözmüyor ama kesinlikle yardımı olacaktır" ifadelerini kullandı. 

Alman Hava Taşımacılığı Federal Birliği (BDL) de hükümetin yardımını memnuniyetle karşıladıklarının altını çizdi ve havaalanlarındaki güvenlik kontrollerinde havaalanı işletmecilerine ait personelin polise yardımcı olabileceği teklifini sundu. 

İş arayanlara müjde! Almanya, havaalanlarında çalışacak Türk personel alacak!  

Bakanlar ise basın toplantısında, yaşanan sıkıntıdaki sorumluluğun sektöre ait olduğuna vurgu yaptı. Ulaştırma Bakanı Wissing, bunun özel sektörün sorunu olduğuna ve yalnızca şirketler tarafından çözülebileceğine dikkat çekerek, Kovid-19 salgını sırasında birçok kişiyi işten çıkarığını belirtti. Çalışma Bakanı Heil da yurt dışından takviye personel alımının uzun vadeli bir çözüm sağlamayacağına dikkat çekerek, şirketlerin kendi yarattıkları sorunları devlete yükleyemeceklerini dile getirdi. Heil, yaşanan sorunun sektör tarafından orta vadede çözülmesi gerektiğini aktardı. 

Almanya'da ve Avrupa'da havaalanlarında özellikle yer hizmetlerinde yaşanan personel sıkıntısı sebebiyle, uzun kuyruklarla karşılaşılabiliyor. Bu nedenle havayolu şirketleri binlerce uçuşu iptal ediyor. Yalnızca, Lufthansa, yaz sonuna kadar Frankfurt ve Münih havaalanlarından 3 bin uçuş ile ilgili iptal kararı verdi. Lufthansa Yönetim Kurulu Başkanı Carsten Spohr, yaşanan kaos sebebiyle yolculardan özür dilemiş ve salgın krizinin ardından tasarruf tedbirlerini belirli alanlarda abarttıklarını dile getirmişti. 

Almanya "acil olarak" duyurdu! Binlerce Türk çalışan alınacak! İşte başvuru şartları

O belediye memur alımı yapıyor! KPSS'den 70 puan alan atanıyor! İşte ilan ayrıntıları...

PTT 55 bin personel alımı ne zaman başlayacak? Başvuru şartları neler? İşte 2022 PTT personel alım ilanı


Geri Dön