25 / 04 / 2024

İş arayanların beklediği haber bu! Sağlık Bakanlığı 11.317 kişiyi işe alacak!

İş arayanların beklediği haber bu! Sağlık Bakanlığı 11.317 kişiyi işe alacak!

Son dakika haberine göre iş arayanlara müjde geldi. Sağlık Bakanlığı’nın 11 bin 317 işçi alacağı açıklandı. Sağlık Bakanlığında iş başvurusunda bulunmak için son tarih 2 Aralık 2022 olarak duyuruldu.



İş arayan, mevcut işini değiştirmek isteyen ve devlet kadrosunda çalışma hayali kuran vatandaşların beklediği fırsat geldi. Gelen son dakika haberine göre Sağlık Bakanlığının işçi alımı yapacağı belirtildi. Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalıştırılmak üzere 11 bin 317 işçi alınacağı açıklandı. Peki Sağlık Bakanlığında çalışmak isteyenler bu işe başvuruyu nasıl yapacak? Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı’na alınacak işçiler ne iş yapacak, hangi pozisyonlara alım yapılacak? Merak edilen bütün soruların yanıtlarını sizin için haberimizde derledik.

Sağlık Bakanlığının 11 bin 317 sürekli işçi alım ilanında “4857 sayılı iş Kanunu ile söz konusu Kanuna dayanılarak çıkarılan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına işçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar ile ilgili Yönetmelik hükümleri gereğince Sağlık Bakanlığımızın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 11 bin 317 sürekli işçi alımı yapılacak” ifadeleri kullanıldı.

SAĞLIK BAKANLIĞINA İŞ BAŞVURUSU NEREDEN YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığında çalışmak isteyen vatandaşlar, ilanlara Türkiye iş Kurumu (iŞKUR) esube.iskur.gov.tr internet sitesinden ulaşabilir.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞ BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığında çalışmak isteyenler iş başvurularını, Türkiye iş Kurumu (iŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden 28 Kasım 2022  ile 2 Aralık 2022 tarihleri arasında elektronik (online) kullanıcı girişi yaparak başvuru yapabilecekler.

HERKES KAYITLI OLDUĞU ŞEHİRDE DEĞERLENDİRİLECEK

Sağlık Bakanlığının ihtiyaç duyduğu hizmet türlerinde/mesleklerinde yapılacak işçi alımları, il düzeyinde karşılanacak. Yani başvuru sırasında, kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri neyse kişi o şehirdeki iş için değerlendirilecek.

İş başvuruları, ilgili mevzuat hükümlerine göre Türkiye iş Kurumu (iŞKUR) tarafından alınacak. Sağlık Bakanlığına gitmeye veya aramaya gerek yoktur.

Başvuru yapan adaylar ilan edilen kadrolardan yalnızca bir işyeri (çalıştırılacağı il) ve bir mesleğe başvuru yapabilecek.

Sağlık Bakanlığına alınacak sürekli işçi kadrolarının meslek ve kadro sayısına göre dağılımı şöyle:


Geri Dön