19 / 04 / 2024

İş GYO Finans Merkezi'ndeki binayı gayrimenkul sertifikası ile satacak!

İş GYO Finans Merkezi'ndeki binayı gayrimenkul sertifikası ile satacak!

500 milyon dolarlık inşaat projesine devam eden İŞ GYO, Finans Merkezi'nde inşa edeceği binasının bir bölümünü gayrimenkul sertifikası ile satışa çıkarmak için hazırlıklarını sürdürdüklerini açıkladı...



Tuzla'da hayata geçirdiği Çınarlı Bahçe Projesi'nin teslimlerine başlayan İş GYO, yeni projeleri için çalışmalarını sürdürüyor. Kartal'da 77 dönüm arazi üzerinde konut, ofis ve ticari ünitelerden oluşacak karma proje inşa edecek olan İŞ GYO, bu projesini bu yıl içerisinde lanse edecek. 


Yine bu yıl Finans Merkezi'ndeki projesine start verecek olan şirket, Finans Merkezi'nde 23 bin metrekarelik arazi üzerinde 18 katlı bina inşa edecek. Gayrimenkul sertifikasının kazançlı bir enstrüman olduğunu söyleyen İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, "Sertifika konusunda çalışmalara başladık. 

Gayrimenkul sertifikasını en rahat yapabilecek kurumlardan biriyiz. Ana sermayemiz ve arkamızda banka olması bizi güvenilir kılıyor. Bu uygulama için Finans Merkezi'nde inşa edeceğimiz proje çok uygun. Kurumsal sertifika olabilir, bireysel sertifika olabilir. Küçük yatırımcının ne derece gelir elde edebileceğini planlıyoruz" dedi. Şirket bünyesinde kâr realizasyonuna gittiklerini söyleyen Tanes, Geçtiğimiz ay 54 milyon Euro'ya iki otelimizi sattık. Bunun tek sebebi portföyde değişiklik yapmak. Turizmden çekilmek gibi bir niyetimiz yok. Bu parayla yeni turizm yatırımı da gayrimenkul yatırımı da yapabiliriz" diye konuştu. 


TUZLA'DA İNŞAATLAR BAŞLADI' 

Tuzla'da eski Paşabahçe arazisi üzerinde hayata geçirdikleri Teknoloji Merkezi'nin inşaatını sürdürdüklerini de kaydeden Tanes, "Bu projemiz 2015'te tamamlanacak. Komşu parselde yine karma proje yapıyoruz. 30 bin metrekarelik arazi üzerinde ticari üniteler ve otel de olacak. Otel anlaşmasını birkaç aya tamamlarız" dedi. 


Yurtdışında da yatırım yapmak istediklerini belirten Tanes şöyle devam etti: "Dünyadaki türbülans frene bastırdı. Rusya ağırlıklı araştırma yapıyoruz. Hazır satın alma yapacağız." 


"Doların hızlı artışından endişe duymaya başladım"


Bu yıl gayrimenkul satışlarında patlama yaşandığını belirten Turgay Tanes, "Doların artması sektör için iyi değil. Gayrimenkul en büyük alımlardan biri. Hemen frene basılır. Dünkü dolar artışının tablosundan endişe ettim ama Türkiye'ye uzun vadede güveniyorum" dedi. Mevduat faizlerinin düşmesinin de gayrimenkule yaradığından bahseden Tanes, "Hâlâ konut alımlarında kredi kullanımı çok düşük. Bizde yüzde 7 seviyelerinde seyreden kredi kullanım oranları, Avrupa'da yüzde yüzlere kadar çıkıyor" diye ifade etti. 


Yelda Akgün/Habertürk Gazetesi


Geri Dön