26 / 04 / 2024

İshakçılar altyapı projesinde sona gelindi!

İshakçılar altyapı projesinde sona gelindi!

İSU Genel Müdürlüğü, Derince ilçesine bağlı ve bölgenin tarım ve hayvancılık merkezi İshakçılar bölgesindeki içmesuyu ve kanalizasyon altyapısını yenileme ve atıksuların arıtma tesisine bağlama projesini sürdürüyor.




İSU Genel Müdürlüğü, Derince ilçesine bağlı ve bölgenin tarım ve hayvancılık merkezi İshakçılar bölgesindeki içmesuyu ve kanalizasyon altyapısını yenileme ve atıksuların arıtma tesisine bağlama projesini sürdürüyor.


BİLGİLENDİRME TOPLANTISI


Toplam 21 km altyapı çalışmasının yüzde 90’ının tamamlandığı proje için İshakçılar’da bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İSU Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeleri Aziz Temiz ve Ahmet Ark, Planlama, Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Celal Doğan ve Derince İlçe Şube Müdürü Celal Civelek’in katıldığı toplantıda Derince Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yıldız ve Çavuşlu Mahalle Muhtarı Eyüp Özcan ile mahalle sakinleri hazır bulundu.


21 KM ALTYAPI YAPILACAK


Geçtiğimiz nisan ayında başladıkları İshakçılar Bölgesi İçmesuyu ve Kanalizasyon İnşaatı projesinin bir yıl süreceğini hatırlatan Daire Başkanı Celal Doğan, proje kapsamında 17 km kanalizasyon ve 4 km içmesuyu olmak üzere toplam 21 km altyapı çalışmasının yapılacağını söyledi. Program çerçevesinde projenin yüzde 90’ının tamamlandığını ifade eden Doğan, toplam 2,5 milyon TL mal olacak çalışmaların kısa bir süre içinde tamamlanacağını kaydetti.



“YAŞAM KALİTESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”


Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Temiz de, İSU Genel Müdürlüğü yapısı ile yapılan çalışmalar ve gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verdi. Yerinde yönetimin önemine vurgu yapan Temiz, “Biz kırsal bölgelerde yaşayan insanlarımızın yaşam kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Türkiye’nin en kaliteli sularından birisini Kocaelililere sağlıyoruz. Suyun kalitesini korumak için her ay 700 üzerinde numune alarak tahlil ve analiz yapıyoruz. Yüzde 99,9 oranında arıtma ile İzmit Körfezi ve Karadeniz sahillerini kirlenmesinin önüne geçtik. Kırsal kesimlerdeki yerleşim alanları için atıksu arıtma tesisleri yaparak çevreyi koruyoruz. İshakçılar bölgesinde yürüttüğümüz proje ile hem yerleşim alanları altyapıya kavuşturuyoruz hem de atıksuları Çavuşlu Modüler Atıksu Arıtma Tesisi’ne bağlayacağız.”dedi.


“ALTYAPI PROBLEMLERİ KALMAYACAK.”


Toplantıya katılan bölge sakinlerinin yürütülen çalışmalar hakkında dilek, temenni ve isteklerini paylaştığı toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ark da, örnek mahalle olarak seçilen bölgenin proje ile birlikte altyapısının tamamen yenileneceğini ve uzun yıllar altyapı problemleri yaşanmayacağını söyledi.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön