26 / 04 / 2024

İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mu?

İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mu?

İskan belgesi, bir binanın oturma izni olduğunun göstergesidir. İskan almamış bina ise yasal sürecini tamamlamamış demektir. Peki, İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mudur? İşte tüm merak edilenler...



Ev alacakların dikkat etmesi gereken husulardan biri olan iskan belgesi oldukça önem teşkil ediyor. Kat irtifakı, inşaatın başladığını ancak tamamlanmadığını, kat mülkiyeti ise inşaatın tamamlandığı anlamına geliyor. Tapuda bu ifadelere oldukça dikkat edilmesi gerekiyor.

İskan belgesi, inşaat çalışmalarının tamamlandığı binada, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak yapıldığını ve resmi olarak sürecinin tamamlandığını ifade ediyor. İskan belgesi alabilmek için belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzin birimine başvuru yapılması gerekiyor. 

İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mu?

İskan alabilmek için belediyeye başvuru yapıldığı takdirde; binaya ilişkin tapu örneği, yapı ruhsatı; vergi dairesi ilişik kesme belgesi, ssk ilişiksizlik belgesi, su-elektrik borcu olmadığını gösterir belgeler ve yapı denetim uygunluk formu gibi gerekli belgelerin temin edilmiş olması gerekiyor. Tüm bu belgelerin yanı sıra belediyeye iskan belgesi ücretinin de ödenmesi gerekiyor. Peki, İskan belgesi olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mu? İşte tüm detaylar.. 


Geri Dön