25 / 04 / 2024

İskansız eve banka kredisi çıkar mı?

İskansız eve banka kredisi çıkar mı?

Yapı kullanım izni olarak kabul edilen iskan belgesi, binanın yapıldığı bölgede yetkisi olan ve adresin bağlı bulunduğu belediyeden ya da valilikten alınıyor. Peki, iskansız eve konut kredisi çıkar mı? İşte tüm detaylar...



Ev sahibi olmak günümüzde birçok kişinin hayalleri arasında yer alıyor. Fakat hem ev sahibi olma aşamasında hem de ev sahibi olduktan sonra mülkünüz adına dikkat etmeniz gereken temel unsurlardan biri de iskan belgesi olarak karşımıza çıkıyor. 

İskan belgesi, bir binanın oturum izni niteliğini taşıyor. Ruhsatlı yapılarda, inşaatın tamamlanması ile alınan iskan belgeleri, resmi olarak bina kullanımına izin verilmesi anlamına geliyor. 

İskansız eve banka kredisi çıkar mı?

Yapı kullanma izin belgesi olarak da ifade edilen iskan belgesi, ilgili belediyelerin imar müdürlüklerinden temin edilebiliyor. Bu belgeye sahip olmak için temel şart, inşaatın belirlenen süreç içerisinde tamamlanmış olmasıdır.

İskan belgesine sahip olmak için öngörülen temel şartlardan diğeri ise söz konusu yapının ruhsatı alındıktan sonraki 2 sene içerisinde inşaat çalışmalarına başlanılmış olması ve bu çalışmaların 5 sene içerisinde tamamlanmış olmasıdır. 


Geri Dön