26 / 04 / 2024

İŞKUR resmen duyurdu! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 17 bin TL ödeniyor...

İŞKUR resmen duyurdu! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 17 bin TL ödeniyor...

İş arayan kişilere istihdam sunan İŞKUR tarafından mesleki konularda eğitim kursları da veriliyor. İŞKUR'un kurslara katılan kişilere yönelik ödeme gerçekleştirdiği de biliniyor. Peki bu ödemelerde kimler yararlanabiliyor?



İstihdamın artırılması amacıyla seferber olan İŞKUR, mesleki eğitim kursları aracılığıyla iş sahibi olunmasını da kolay hale getiriyor. 

İŞKUR tarafından düzenlenen kurslara katılım gösteren gençlere hem meslek sahibi olma imkanı hem de bu sürede ödeme alma imkanı sunuluyor. Kurslara katılım gösteren kişiler için günlük 49,08-106,34 Türk Lirası arasında ödeme gerçekleştiriliyor.

İŞKUR resmen duyurdu! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 17 bin TL ödeniyor...

ÜNİVERSİTELİYE DE FIRSAT 

Günlük ödeme, minimum yüzde 50 istihdam garantisi bulunan kurslarda 65,44 TL şeklinde hesaplanırken, bu kurs eğer sanayi alanındaysa ödeme tutarı 106,34 Türk Lirası'na kadar ulaşıyor.

Engelli ve eski hükümlülere ilişkin veirlen kurslarda ise günlük ödeme tutarı istihdam garantisiz ise 49,08 TL olurken, istihdam garantili de tutar 65,44 TL şeklinde belirlendi. 

Kurslara katılan kişilere aylık (26 gün üzerinden) 1.276 ile 2 bin 764 TL, 160 gün süren kursta dae 7 bin 852 TL ile 17 bin 14 TL arasında ödemeler gerçekleştiriliyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön