16 / 04 / 2024

İŞKUR'dan 70 bin işçi alımı ilanı yayımlandı! Her meslekten alım yapılacak!

İŞKUR'dan 70 bin işçi alımı ilanı yayımlandı! Her meslekten alım yapılacak!

İŞKUR 'dan milyonlarca işsiz vatandaşı yakından ilgilendiren haber geldi. İŞKUR 70 bin işçi alımı için güncel ilanlarını yayımlamaya başladı. İşte İŞKUR tarafından alım yapılacak iş ilanın detayları...



Engelli Kaydı

Engelli vatandaşlarımıza uygun mesleklere başvuru yapabilmeleri için yapmaları gerekenleri İŞKUR şöyle açıkladı: Engelli; doğuştan ya da sonradan herhangi bir nedenle; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişilerden tüm vücut fonksiyon kaybının en az yüzde kırk olduğu, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurum ve kuruluşlarının engellilik sağlık kurulları tarafından düzenlenen "Ek-1 Erişkinler İçin Engellilik Sağlık Kurulu Raporu", "Ek-2 Erişkinler İçin Terör, Kaza ve Yaralanmaya Bağlı Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu", "Ek-3 Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu" ve/veya "Ek-4 Çocuklar İçin Terör Kaza ve Yaralanma Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu" ile belgelenen kişi olarak tanımlanmaktadır.

İnternet üzerinden engelli kaydı yaptırmak isteyenlerin sağlık kurulu raporunu İŞKUR İl Müdürlüğü/Hizmet Merkezi'ne ibraz etmeleri ve durumlarını onaylatmaları gerekmektedir. Onay sürecine sahip olmayan engelli kişilere normal davranılacaktır. Raporlarında herhangi bir işte çalışamayacağı bilgisi olan kişiler özürlü olarak kaydedilmeyecektir. Periyodik raporlarda rapor tarihi dikkate alınarak, sistem iş arayan kişinin sicilini, engelin kaldırıldığı tarihten itibaren otomatik olarak normale çevirecek ve maluliyetin devam ettiğini belirten yeni bir rapor olması durumunda malulen sicili güncellenecektir.

İŞKUR dan 70 bin işçi alımı ilanı yayımlandı! Her meslekten alım yapılacak!

Eski Hükümlü Kaydı

Affa uğramış olsa bile, Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden; cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, denetimli serbestlikten yararlananlardan eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirenler, eski hükümlü sayılacak olup ilgili mevzuat hükümlerinden yararlanacaktır. İnternet üzerinden eski hükümlü olarak kayıt yaptırmak isteyen kişilerin belgelerini İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz ederek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan eski hükümlüler normal statüde işlem görecektir.

Öncelikli Gönderme Hakkına Sahip Olanların Kayıt İşlemleri

Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine öncelikli olarak başvuracakların, rüçhan hakkı sahipliğine ilişkin belgelerini İŞKUR İl Müdürlüğü/Hizmet Merkezi'ne ibraz etmeleri ve statülerini onaylatmaları gerekmektedir. Onay sürecine sahip olmayan öncelikler pasif kabul edilecektir.

İŞKUR dan 70 bin işçi alımı ilanı yayımlandı! Her meslekten alım yapılacak!

Kayıtların Geçerlilik Süresi ve İşlemden Kaldırılması

A Haber'de yer alan habere göre; kayıtların aktif olarak işlemde kalma süresi, son işlem tarihinden itibaren on iki aydır. Kayıtları işlemden kaldırılan iş arayanlar internet üzerinden Kurum portalına giriş yaparak "İş Arama/Kayıt Durumu" menüsünden kaydını aktif duruma getirebilirler veya İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine şahsen, telefon, faks, e-mail vb. iletişim araçlarıyla müracaat etmeleri halinde kayıtları yetkili Kurum personelince müracaat tarihinden itibaren aktif duruma getirilir. Aktif olarak işlemde kalma süresi içinde işlem görmeyen veya diğer nedenlerle pasif duruma alınan kayıtlar, iş arayan tarafından güncelleninceye kadar aktif olarak değerlendirilmeyecektir.

43 ilde binlerce kişi KPSS şartı olmadan işe alınacak! İşte başvuru şartları...

Ev hanımları, işsizler ve öğrenciler... Piyango bu sefer size vurdu, 6.000 lira maaş!

Devlet 6 bin 249 TL'den başlayan maaşlarla 7 bin kişiyi işe alacak!

Yatırımcılar heyecanlı! Altın yükseliyor, dolar ne olacak?

Altında büyük hamle! Rekor mu geliyor?

Altını ve doları olanlara düşük faizli konut kredisi önerisi!

Gümüş atağa geçti! Gümüşten yatırım olur mu diyenlere...

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?
.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön