19 / 04 / 2024

İslam Memiş neden 'dolar değil, altın' dediğini anlattı!

İslam Memiş neden 'dolar değil, altın' dediğini anlattı!

İslam Memiş, dolar ve altına ilişkin dikkat çeken bir kıyaslama yaparak altın ısrarındaki gerekçeyi anlattı.



"FED YENİDEN FAİZ ARTTIRACAK"

Ekim hazırlığına başlamamız lazım uyarılarım vardı. Fed'in faiz kararı konuşulsa da Putin'in açıklaması çok çok önemliydi. Seferberlik ilan etti, bunun yanında savaş riskini devam ettirecek açıklamalar yaptı. Nükleer dahil tüm silahlarımızı kullanırız diyor. Kışın onlar donacak algısı içinde. Jeopolitik riskler tırmanıyor. 
Putin'in açıklamaları oldukça önemli. Büyük bir savaşın hazırlığında olduğunu gözlemliyoruz. İran'da da bazı durumlar gerçekleşiyor. Sokak gösterileri büyüyebilir. Fed faiz artırımlarına devam etti ancak yılın son çeyreğinde 50 baz puan devamında 25 puan artırım yapar diye tahmin ediyorum. 

Yılın son çeyreği yılın ilk çeyreğine benzeyebilir. Nereye bakarsanız problem var. İyi bir gelişme var mı, hayır. Sistematik şekilde dünya düzeni, değişim süreci sancılı geçeceği için bu süreci çok serbest bırakmayacaklar. Daha düşük faiz artırımı yapması dolar endeksinde gerileme gündeme getirecektir. Size dolar endeksinde 104-105'e geri çekilme olabilir, altın ons, gümüş ons hareketlilik olabilir uyarım vardı.

EKİM AYI İÇİN ALTIN UYARISI

Bir haftalık süreç içinde yatırımcılar kararını vermeli. KKM'de param var, boşa çıktı dolar alayım mı? Hayır. Şöyle bir hamle yapabilirsiniz, elimde TL var. Ben TL'yi altına çevirip KKM'den faiz getirisini alabilirim. Aradaki getiriyi cebime koyarım. Altın gramı yükselince aradaki farklı alacağımdan zararım olmuyor. KKM'de TL'de duranlar, eline yeni TL geçenler bu hamleleri değerlendirebilir. 
Dolara sıcak bakmıyorum. Dolar 20 yılın zirvesinde, euro 20 yılın dip seviyesinde. Zirvedekini mi satın alırsın, diptekini mi satın alırsın? Buna karar vermeniz lazım. Ben alırım altınımı, KKM'ye koyarım, aylık getirimi alırım, altınım zaten altın olarak duruyor. Haliyle kaybım olmayacak."

İslam Memiş neden dolar değil, altın dediğini anlattı!

EDİTÖR NOTU: Bu haber 27 Eylül 2022 tarihinde saat 21.19'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.46 Türk Lirası, euro 17,84 Türk Lirası, altının gramı ise 973 Türk Lirası değerinde.

Dolar kahini Selçuk Geçer bombayı patlattı, 1 Ekim'e işaret etti!

Uzman isim açıkladı: İşte asgari ücrete beklenen zam oranı!

Ne dolar ne altın! İslam Memiş'ten flaş uyarı geldi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön