19 / 04 / 2024

İslam Memiş'ten altın için son uyarı! Bu kez tarih verdi!

İslam Memiş'ten altın için son uyarı! Bu kez tarih verdi!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş "Bir kağıt paraya yatırım yapacaksam bunun adı dolar değil, euro ve sterlindir benim nazarımda. Ben alırım altınımı, KKM'ye koyarım."



Milli Gazete'de yer alan habere göre, İslam Memiş, "Ekim ayına hazır mısınız" başlıklı yeni videosunda kullandığı beyanlara atıfta bulunarak şu değerlendirmeyi yaptı:

Bu haftayı geride bırakıyoruz. Ekim ayının başlamasına bir hafta kaldı. Nasıl bir hazırlık yapmamız gerekiyor? Bu sorunun cevabını vermeye çalışacağım. Merkez Bankası 100 baz puanlık indirim yaptı, dolarda yukarı yönlü hareketler gördük. Uluslararası piyasalardaki değer artışını da gördük. 20 yılın zirvesinde olan bir dolar endeksi var.

"DOLARDAN UZAK DURUN"

İslam Memiş ten altın için son uyarı! Bu kez tarih verdi!

Ben dolardan uzak durmayı tercih ettiğimden dolayı tüm diğer enstrümanları ucuz buluyorum. Doların karşısındaki diğer enstrümanlar daha avantajlı. Euro doların altında kaldı. Euro dolara karşı ucuz kalmaya devam diyor. Bir kağıt paraya yatırım yapacaksam bunun adı dolar değil, euro ve sterlindir benim nazarımda. Dolardan uzak durmakta fayda var.

Brent petrol 90 doların aşağısını kırdı. Petrol fiyatlarının gerilemesi iyi ancak dolar kuru yüksek diye pompa fiyatlarına yansımıyor. Ben gerilemenin devam edeceğini tahmin etmiyorum. Yılın son çeyreğinde petrol fiyatlarında yeniden 130-140 dolarları görebiliriz. Jeopolitik risklerde artış var. Fed faiz kararı sonrası 1658 doları test etti altının onsu. 1660-1680 dolar seviyesine sıkıştı. Bu kırılmazsa 1700 dolara kadar toparlanmanın mümkün olacağını tahmin ediyorum.

"ELİMDE DOLAR VAR NE YAPMALIYIM?"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön