26 / 04 / 2024

İslam Memiş'ten altın ve dolarla ilgili çok kritik yorum! Ne varsa satıp ona yatırdı...

İslam Memiş'ten altın ve dolarla ilgili çok kritik yorum! Ne varsa satıp ona yatırdı...

İslam Memiş, altın, dolar ve FED'in faiz kararına ilişkin çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.



ABD'deki ekonomiye yönelik hamlelerin ardından enflasyonda düşüş yaşanıyor.

Bununla bağlantılı olarak dolar ve altın fiyatlarında da dalgalanmalar yaşanıyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan ünlü ekonomist İslam Memiş, ABD'de enflasyon oranlarının beklentinin altında çıktığını söyledi.

Dolar ve Euro'nın uluslararası piyasada değer kaybettiğini belirten Memiş, Sterlin/dolar paritesinde ve kripto paralarda toparlanmalar yaşandığını belirtti.

İslam Memiş ten altın ve dolarla ilgili çok kritik yorum! Ne varsa satıp ona yatırdı...

DOLAR DEĞER KAYBEDİYOR

Piyasalarda dolar endeksinin 106 dolardan 104,82 seviyesine gerilediğini söyleyen Memiş, doların değer kaybettiğini belirtip, "Uluslararası piyasalarda dolar değer kaybederken yurt içi piyasalarda gücünü korumaya devam ediyor. Yurt içi piyasalarda dolar geniş bant aralığında, 17,80 TL ila 18 TL arasında dalgalanıyor. Hafif toparlanan altının ons fiyatı yeniden 180 dolar seviyesine sarktı. Emtia piyasalarında negatif seyri var. Karışık bir seyir. Piyasaların beklentisi karşılanmadı" ifadelerini kullandı.

EN KARLI BORSA ÇIKTI

Şu an kendi yatırım aracının borsa olduğunu belirten Memiş dolar ve altınlarını daha önce ekonomiye destek amacıyla satmıştı. Dolar endeksinin düşmesiyle uluslararası piyasalarda doların değer kaybettiğini ifade eden Memiş, kazananın ise borsa olduğunu vurguladı. Küresel piyasada borsalarda ralli yaşanmadığını söyleyen İslam Memiş, Borsa İstanbul'un ise 2.858 seviyesine yükselerek yoluna devam ettiğinin altını çizdi. Memiş, euronun artma sebebini ise "Euro/dolar paritesindeki artış. Euro/TL kuru bugün yüksek kazandırdı. Dolarla ilgili gergin bir bekleyiş var. Uluslararası piyasalarda değer kaybeden doların yurt içi piyasalarda gerilememesi riski tarafında fiyatlanmaya neden oluyor" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön