20 / 04 / 2024

İsmail Erdem, Sancaktepe projelerini anlattı!

İsmail Erdem, Sancaktepe projelerini anlattı!

İstanbul'un en genç ilçesi olan Sancaktepe önemli yatırımlara imza attı. Türkiye'ye model olacak projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "Eğitim, sağlık, spor ve kültür alanında Türkiye'nin merkez ilçesiyiz



Ümraniye'ye bağlı Sarıgazi, Yenidoğan ve Kartal'a bağlı Samandıra beldelerinin birleşimiyle 2009 yılında ilçe statüsüne kavuşan Sancaktepe, Kurucu Belediye Başkanı İsmail Erdem'in başarılı projeleri sonucu hızla gelişiyor. 355 bine ulaşan nüfusu ile Sancaktepe Belediyesi 41 bin 500 kayıtlı öğrencinin bulunduğu Bilgi Evleri projesiyle eğitimde, 4 bin 100 yataklı Türkiye'nin en büyük şehir hastanesiyle sağlıkta, 12 bin 580 lisanlı sporcuyla sporda, danışmanlık ve seminer hizmetleriyle kültürde Türkiye'nin merkez ilçesi konumunda yer alıyor.


Belediye, bu yıl 5'incisi düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler Sempozyumunda 'Yerli, Milli ve Şuurlu Gençlik' projesiyle Türkiye genelinde ikinci oldu. Ödülünü Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan alan Erdem, "Projenin amacı çocuklarımıza milli ve manevi değerlerin öğretilmesidir." dedi.


ÖZGÜVENLİ NESİL

Eğitim faaliyetleriyle devletine ve milletine sahip çıkan özgüvenli nesil yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Erdem, "Bilgi Evleri ile Türkiye genelinde model olduk. İlk ve ortaokul öğrencimize Türkçe, matematik, fen, sosyal, yabancı dil, bilgisayar, müzik eğitimi dersleri veriliyor. Lise öğrencilerimize ise edebiyat, tarih, bilim kültür kulübü başta olmak üzere 22 farklı kulüp ile 54 farklı branş oluşturduk." diye konuştu.


400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 5 ay içinde açılacağını müjdeleyen Erdem, "19 mahallemiz var 26 tane sağlık merkezi bulunuyor. Cumhurbaşkanımızın Sancaktepe'ye müjdelediği Şehir Hastanesinin projesi tamamlandı. 4 bin 100 yatak kapasiteli hastane Türkiye'nin en büyüğü olacak." ifadelerini kullandı.


MESLEK KURSLARI İŞ KAPISI

Meslek edindirme kurslarını önemsediğini belirten Erdem, "9 farklı branşta meslek edindirme kursları açtık. Lise ve üniversite mezunlarına İŞKUR desteğinde 6 ay maaşlı ve sigortalı eğitimler veriliyor. Bugüne kadar 15 bin 600 vatandaşımızı işe yerleştirdik" dedi.


Türkiye'de ilk: Çanakkale Panorama

'Gelecek nesillere vatan, millet, devlet ve bayrak sevgisini aktarmak amacıyla 1915: Çanakkale Panorama projesini başlattık' diyen Erdem, "10 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek panorama Minia Çanakkale ve Çanakkale Müzesi bölümlerinden oluşuyor. Alanında Türkiye'de ilk ve tek olan panoramada Çanakkale coğrafyasında yer alan ve dönemin simgesi olmuş yer, olay ve kişilerin birebir ölçeklendirilmiş maketleri olacak.


YeniŞafak


Geri Dön