27 / 04 / 2024

İSPARK ücretlerine zam mı geldi?

İSPARK ücretlerine zam mı geldi?

İSPARK gündemde yer alıyor. Vatandaşlar İSPARK ücretlerine zam mı geldi? sorusunu sormaya başladı. Peki İSPARK ücretlerine zam mı geldi? İşte detaylar!



İSPARK personeline yapılacak yüzde 54,4 oranındaki zammın karşılanabilmesi amacıyla 2022 yılı park ücreti tarifesinde fiyat artışı talep edildi. Bu zam teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edildi.

İSPARK ÜCRETLERİNE NE KADAR ZAM YAPILDI?

İSPARK ücretlerine yüzde 25 oranında zamma gidildi. Ücretler yüzde yüz artınca, önceden 25 lira olan tam gün park ücreti 50 ile 60 TL’ye kadar çıktı. İSPARK internet sitesine bakıldığında, Bebek’teki parkların 60 lira olduğu gözlemlendi. Uygulanan ücret tarifelerine bakıldığında gelen zammın yüzde 25’ten fazla olduğu görülüyor.  Bu yapılan zam için İBB yetkilileri, ‘işletme, bakım-onarım ve personel maliyetleri nedeniyle’ yapıldığını söylerken, saha personeline yüzde 20 zam yapıldığı iddia edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön