19 / 04 / 2024

Isparta Pirimehmet otoparkı başladı!

Isparta Pirimehmet otoparkı başladı!

Çelebiler otoparkını hizmete sunan Isparta Belediyesi bugün de Pirimehmet Mahallesindeki otopark alanında yer tesliminin ardından kurban kesimiyle inşaat çalışmalarına hız verdi.



Isparta Belediyesi, şehir merkezindeki otopark hamlelerini peşi sıra devam ettiriyor. Son olarak Çelebiler Otoparkını hizmete sunan Isparta Belediyesi bugün de Pirimehmet Mahallesindeki otopark alanında yer tesliminin ardından kurban kesimiyle inşaat çalışmalarına hız verdi. 1600 metre oturum alanlı, yer altı bir kat ve yer üstü 4 kat ile birlikte teras çatı katından oluşacak otopark 250 araç kapasitesine sahip olacak. Otoparkın bir yılda tamamlanması hedeflenirken, bu sürenin daha da erkene çekilebileceği belirtildi. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, beraberinde meclis üyeleri, daire müdürleri ile otopark alanında incelemelerde bulundu. İnşaat alanında kurban kesimi gerçekleştirildi. Mevcut alanın imar planında otopark alanı olarak geçtiğini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’da otopark planlaması yaptıklarını ve bunları tek tek hizmete sunduklarını dile getirdi.


Şehir trafiği ve otopark sorununun bulunduğunu ve bu sorunlardan dolayı ülkede insanların birbirleriyle kavga eder durumda olduklarını hatta bu tartışmaların can kayıplarına kadar ulaşabildiğini kaydeden Başkan Günaydın, Isparta için otopark konusunda yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

Isparta şehir merkezinden başlamak üzere kentte otopark planlaması yapıldığını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Projeleri hazırlayıp, uyguluyoruz. En zor olan şehir merkezinden başladık. Bu otoparkımız için de vatandaşımızdan bu arsasını satın aldık. Şu anda da otoparkımızı temel aşamasına getirdik. Otopark projelerimizde durmayacağız, devam edeceğiz. Şu ana kadar yapmış olduğumuz otoparklara karşın, caddelere park yasağı uygulanmadan otoparklarımız doluyor. Şehrimizde trafik ve otoparklar konusunda da huzur ve rahatlık olacak.


Otopark sorununu ortadan kaldırmak için istimlak yapıyoruz. İnsanlarımızı en fazla strese sokan sorunlardan birisi trafik ve otopark sorunudur” dedi. Şehir merkezindeki ilk otopark ringinin tamamlanmasının ardından ikinci ring hattına geçeceklerini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yer altına otoparklar yapan şehir unvanını aldıklarına değindi. Tüm Ispartalıları otopark projelerine sahip çıkmaya çağıran Başkan Günaydın, otoparkların bir şehrin medeniyet timsali olduğunu kaydetti. Mimar Sinan, 113 Cadde, Cumhuriyet Caddesi, Kaymakkapı, 6 Mart gibi caddelerde bir adet araç parkının dahi olmaması gerektiğinden bahseden Başkan Günaydın, “Medeniyet bunu gerektirir.

Isparta’yı daha da yaşanabilir şehir yapmak istiyorum. Burada kalmayacağız. Hep birlikte düşünelim, yapalım. Bu otoparkımızın yapımı için müteahhidimizden işin daha kısa sürede tamamlanması için söz aldım. İnşallah bu otoparkların Isparta’mıza hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulunuyorum” görüşlerinde bulundu. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ayrıca otoparklar konusunda, ‘ITKM otoparkını açmıyor. Yeniden otoparklar yapıyor boşa masraf ediyor’ şeklinde bazı çevrelerin yapmış olduğu eleştirilere de, “Isparta’nın parasını çarçur ediyor’ diyor. Adamın vizyonu bu. Bundan sonrada durmayacağız. İlk ring tamam. İkinci ring başlıyor. Otoparkları yapmaya devam edeceğiz” diyerek cevap verdi.


Isparta Manşet


Geri Dön