20 / 04 / 2024

Isparta'ya sosyal konut ve millet bahçesi müjdesi!

Isparta'ya sosyal konut ve millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Isparta'da incelemelerde bulundu. Kurum, Isparta'ya millet bahçesi ve sosyal konut müjdesi verdi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Isparta'da katıldığı yaklaşık 3 saatlik İl Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Bakan Kurum daha Isparta Millet Bahçesi inşa edilecek Tren Garı'nda incelemelerde bulundu.

MİLLET BAHÇESİ ÖNEMLİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı manifestoda en önemli projelerden birinin de millet bahçesi projeleri olduğunu ifade eden Kurum, "81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi yaparak, kişi başı yeşil alanı 15 metrekareye çıkarma hedefiyle projelerimizi yapıyoruz. Gül kokulu, güler yüzlü Ispartalılara da millet bahçesi yakışır dedik" dedi.

Bu kapsamda Tren Garı olarak bilinen alana millet bahçesi için projesini hazırladıklarını, 2020 yılında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacağını sözlerine ekleyen Kurum, içinde tescilli yapıların restore edileceğini, kültür merkezi, sanat atölyeleri, millet kırathanesi bulunacağını, teşhir alanının da olacağını ifade etti. Kurum, Süleyman Demirel Üniversitesi'nin yan tarafında planlanan 300 konuttan oluşan toplu konut projesine 700 ilave sosyal konut ekmeyeceklerinin altını çizdi.

EĞİRDİR VE SALDA GÖLÜ

Eğirdir Gölü'nün Türkiye'de bulunan ender doğal güzelliklerinden biri olduğunu belirten Bakan Kurum, "Gölde hem dip çamuru hem de su seviyesinde azalma gibi sorunlar var. Buna ilişkin bilimsel bir rapor hazırlayacağız. Salda'ya ilişkin kıyı kenar çizgisi içerisinde hiçbir yapılaşma yapmıyoruz. Doğal güzelliklerimizi koruyoruz, projenin güzelliğini bittiğinde tüm dünyaya göstereceğiz" diye konuştu.


Geri Dön