20 / 04 / 2024

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir evi yıktı!

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir evi yıktı!

İşgalci İsrail askerleri, işgal altında bulunan Batı Şeria'nın Ramallah kenti yakınlarında yer alan El-Emari Mülteci Kampı'nda bir Filistinlinin evin yıkımını gerçekleştirdi.



İsrail askerleri tarafından El-Emari Mülteci Kampı'na baskın düzenleyip Filistinli Lütfiye Ebu Hamid'e ait inşaat halinde bulunan 3 katlı binanın yıkımı tamamlandı.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; yıkım çalışmalarında Filistinli gençlerle İsrail askerleri arasında kavga yaşandı. İsrail askerleri gençleri dağıtmak amacıyla plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası kullandı.

İsrail, aile fertlerinden birinin bir İsrail askerinin ölümüne neden olmasıyla Ebu Hamid ailesinin evini 15 Aralık 2018 yılında yıkımı gerçekleşmişti.

Yıkım sonrasında sivil ve resmi kurumlar, A bölgesinde bulunan evin yeniden inşa edilmesi sözünü verdi.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995 yılında imza atılan "İkinci Oslo Anlaşması" kapsamında işgal altında bulunan Batı Şeria, A, B ve C bölgelerine ayrıldı.Yüzde 18'i kapsayan A bölgesinin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e; yüzde 21'lik B bölgesinin idari yönetimi Filistin'e güvenliği İsrail'e; yüzde 61'ini kapsayan C bölgesinin idare ve güvenliği ise İsrail'e tahsis edildi.


Geri Dön