25 / 04 / 2024

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait ticari alanı yıktı!

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait ticari alanı yıktı!

İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi, Doğu Kudüs’ün Silvan Mahallesi'nde bulunan bir ticari alanı yıktı. Ticari alanı yıkmasına tepki gösteren Filistinliler ve İsrail polisleri arasında arbede çıktı. 



İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi ekipleri, Silvan Mahallesi'nde Filistinlilere ait matbaa olarak işletilen ticari bir alanı ruhsatsız olduğunu iddia ederek yıktı. İsrail polisi, yıkım önce tüm yolları kapatarak geniş güvenlik önlemleri aldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Filistinliler İsrail polisinin uygulamalarına tepki gösterdi. İsrail polisi Filistinliler arasında yaşanan arbede sonucu 8 Filistinli yaralandı.

Matbaa sahibinin kardeşi Atıf Semrin, 70 metrekare alan üzerinde kurulu ticari alanın yıkılması üzerine, "İsrail belediyesi Doğu Kudüs’te Filistinlilere ruhsat vermiyor, nadir durumlar dışında. İsrail yıkım politikasını Filistinlileri şehirden gitmeleri için bir yöntem olarak kullanıyor" açıklamasında bulundu.

İsrail polisi ile mahalle sakinleri arasında arbede çıktığını belirten Semrin, "Yıkımın gerçekleştiği alanın hemen yanı başında bir sağlık merkezi var. İsrail polisinin saldırısında mekanda bulunan 3 hamile kadın da yaralandı" ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, 4 yılda Filistinlilerin imar izni başvurularından sadece yüzde 1,5'i İsrail makamları tarafından kabul edildi. Yıkımlar sonucunda 51 Filistinli evsiz kaldı. 


Geri Dön