24 / 04 / 2024

İşsizlik maaşı alanlar dikkat dikkat! En düşük işsizlik maaşı belli oldu!

İşsizlik maaşı alanlar dikkat dikkat! En düşük işsizlik maaşı belli oldu!

1 Temmuz tarihi itibariyle değişen asgari ücretlerin yanında işsizlik maaşları da değişmiş oldu. Yapılan yüzde 30 zam oranıyla vatandaşlar da yeni düzenlemeyle işsizlik maaşların ne kadar olduğunu merak ediyor.



Buna göre yeni zamla birlikte en düşüş işsizlik maaşı 2 bin 568 TL ve en yüksek işsizlik maaşı ise 5 bin 137 TL olmuş oldu.


Her sene Ocak ayının başında yürürlüğe konan ve tüm yılı kapsayan ve geçerliliğini koruyan asgari ücret, bu yıla gelindiğinde 1 Temmuz’dan itibaren tekrar 30 oranında zam yapıldı. Yapılan ücret artışı asgari ücretlilerin yanında işsizlik ödeneği alanları da sevindirdi. Böylelikle işsizlik ödeneği alanların maaşları zamlı asgari ücrete göre ödenecek.


İŞSİZLİK ÖDENEĞİ NASIL ALINIR?


Günlük olarak işsizlik ödeneği, sigortalı kişinin son 4 aylık esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının yüzde 40’ı olarak hesaplanıyor. Hesaplanan işsizlik ödeneğİ, aylık asgari ücret brüt tutarının yüzde 80’ini geçmiyor.
Ayrıca damga vergisi dışında vergi ve kesintiye tabi tutulmayan işsizlik ödeneği, nafaka borçları dışında hacze ve başkasına devre uygun değildir.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön