25 / 04 / 2024

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar kapışılıyor!

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar kapışılıyor!

İstanbul Boğazı'nda konumlanan yalılara gösterilen rağbet arttı. Kurda yaşanan ani dalgalanmalar sebebiyle yalılara olan talep arttı ve yalıların cazibesi yükseldi. Son 1.5 senede 20 yalının el değiştirdiği belirtildi.



İstanbul Boğazı'nda konumlanan yalılara gösterilen rağbet arttı. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre; gayrimenkul brokerı Songül Toprak Özsan, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Kurda yaşanan ani dalgalanmalar sebebiyle yalılara olan talebin yükseldiğini ve yalıların cazibesinin arttığını, gayrimenkulde kiralama ve satın almalarda Tür Lirası'na dönme şartı koyulmasının da alımlara olumlu şekilde yansıdığını vurgulayan gayrimenkul brokerı Songül Toprak Özsan, “2020 mart ve haziran arasındaki süreçte satılık yalılara önceki yılın aynı dönemine göre tam 10 kat fazla talep geldi. 2021 yılı mayıs ayı itibarıyla ise yine nisan ayına göre 4 katı bir talep artışı var” dedi. Son olarak Peak Games'i 2020 yılında 1.8 milyar dolara ABD'li oyun devi Zynga'ya satan Sidar Şahin, Boğaz'daki Kıbrıslı Yalısı'nın bir bölümünü satın almıştı.

İstanbul Boğazı ndaki yalılar kapışılıyor!

Songül Toprak Özsan'ın verdiği bilgiye göre 2014-2020 arasında yapılan toplam yalı satışı sayısına sadece son 1.5 yılda ulaşıldı ve 20'ye yakın yalı bu dönemde el değiştirdi. Satışlar Anadolu Hisarı, Kandilli, Kanlıca ve Yeniköy bölgelerinde yoğunluk kazandı. Özsan, “Pandemide Anadolu Yakası'ndaki bahçeli yalı ve yalı dairelerine yerli alıcıların talebi arttı” açıklamalarında bulundu.

İstanbul Boğazı ndaki yalılar kapışılıyor!

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ

Son zamanlarda yaşanan alımların yerli alıcılara ait olduğuna dikkat çeken Özsan, şunları kaydetti: 

İstanbul Boğazı ndaki yalılar kapışılıyor!

“200'e yakın yalı halen satışta. Yalılarını satışa çıkaran aileler yalılarının isminin satılık olarak ortalarda dolaşmaması için gizlilik sözleşmeleri imzalıyor.”

Yalı satışlarında patlama!

Sahibinden satılık özel okul sayısında rekor artış!

İstanbul Boğazı'ndaki yalılarla ilgili korkunç iddia!


Geri Dön