20 / 04 / 2024

İstanbul Boğazı'ndaki yalılarla ilgili korkunç iddia!

İstanbul Boğazı'ndaki yalılarla ilgili korkunç iddia!

TBMM İklim Araştırma Komisyonu'nda korkunç iddialarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, İstanbul Boğazı'ndaki yalıların sular altında kalabileceğini söyledi. 



Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, TBMM İklim Araştırma Komisyonu'nda küresel ısınmanın devam etmesi durumunda yaşanabilecekler hakkında konuştu.

İstanbul Boğazı ndaki yalılarla ilgili korkunç iddia!

Takvim'de yer alan habere göre; Birpınar, komisyonda özetle şu ifadeleri kullandı:

ADA ÜLKELERİ YOK OLACAK

''Sıcaklıklar yüzyılın sonuna kadar 3-4 derece artarsa, deniz seviyesinin 5 metreye kadar yükseleceğini, böyle olduğu zaman da birçok ada ülkesinin yok olacağını, bütün kıyı ülkelerinin veya kıyısı olan, deniz seviyesinde olan birçok yerin sular altında kalacağını, belki de işte, İstanbul Boğazı'nda başka binaların yalı olacağını görebileceğiz.

İstanbul Boğazı ndaki yalılarla ilgili korkunç iddia!

AL-KULLAN-DÖNÜŞTÜR

Kömür, doğal gaz ve petrol gibi fosil yakıtlar nedeniyle çıkan gazlar, gübre ve hayvandan kaynaklanan başta olmak üzere bir sürü gaz atmosfere karışıyor. Nüfus arttıkça insanların et ihtiyacı, hayvan yetiştiriciliği artıyor, buralardan oluşan gazlar atmosfere gidiyor. Dünya maalesef aşırı tüketim toplumu hâline geldi. 'Al-kullan-at' modelinin artık değişmesi, "al-kullan-geri dönüştür" modeli olan, lineer ekonomiden döngüsel ekonomiye geçişin sağlanması gerekiyor.

İstanbul Boğazı ndaki yalılarla ilgili korkunç iddia!

EMİSYON VERGİSİ GETİRİLEBİLİR

Türkiye, 17 Şubat 2021'de İklim Değişikliğiyle Mücadele Sonuç Bildirgesi yayınladı. Dünyada son dönemde bir iklim kanunu var. AB bunu çıkardı, diğer ülkeler de çıkarmaya başladı. Biz de çalışma başladık. Mesela bacasından gaz çıkaran veya bu emisyonları çıkaranlara vergi getirilebilir.''

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar alıcılarını bekliyor!


Geri Dön