28 / 03 / 2024

İstanbul Büyükyalı Projesi, Teknoviç'le anlaştı!

 İstanbul Büyükyalı Projesi, Teknoviç'le anlaştı!

Zeytinburnu Kazlıçeşme’de inşa edilen İstanbul Büyükyalı Projesi’nde, toplam 15 adet POTAIN kule vinç ve 14 adet STROS dış cephe personel ve malzeme asansörü hizmet verecek.



Türkiye inşaat sektörünün lider kule vinç, dış cephe personel ve malzeme asansörü tedarikçisi TeknoVinç tarafından, kule vinçlerin yerleşimi konusunda özel bir kiralama mühendislik hizmetinin verildiği İstanbul Büyükyalı Projesi’nde toplamda 15 adet POTAIN kule vinç ve 14 adet STROS dış cephe personel ve malzeme asansörü yer alacak.


Nisan ayı itibariyle projeye, 10 adet montajı yapılmış ve çalışmakta olan POTAIN kule vinç ve STROS dış cephe personel ve malzeme asansörü ile hizmet verilmeye başlanmıştır.

15 adet kule vincin projenin ilerleme durumuna göre yükseltilmesi ve imalat programını aksatmaması için TeknoVinç tarafından kiralama mühendisliğine özgü çözümler sunulmuş ve proje yönetimi ile birlikte çalışılarak, tüm inşaatın ilerideki aşamalarında sorun yaşanmaması sağlanmıştır.


POTAIN kule vinçler özel gövde kompozisyonları sayesinde, farklı serbest yüksekliklerde çalışabilme özelliği ve 60 metrelik yatay bomun ucunda 2000 kg. kaldırma kapasiteleri sayesinde, projenin çözümünde büyük rol oynamaktadır.


Projenin son safhasında 15 adet kule vincin 80 m. ile 106 m. kanca altı yüksekliklere birbirleri ile uyumlu olarak ulaşabilmesi için, projeye uygun olarak seçilen MDT 178 modelin sahip olduğu özellikler sayesinde havada bom kısaltma işlemi uygulanacaktır. Kule vinçlerin yanı sıra 14 adet STROS personel ve malzeme asansörleri de, 2000 kg. yük veya 20 kişiyi 70 m. yüksekliğe taşıma hizmetini sağlayacak şeklide planlanmıştır.


Projede aynı zamanda TeknoVinç teknik servis bölümünden 1 Uzman Teknisyen projede sürekli olarak hizmet vermektedir. Kule vinç ve asansörlerde oluşabilecek olası arızaların en kısa sürede giderilmesi ve projenin aksamadan devam etmesi için, tüm ekipmanlara ait gerekli yedek parça ve sarf malzemelerinin stoklandığı bir konteyner de projeye entegre edilmiştir.



Geri Dön