25 / 04 / 2024

İstanbul depremi telafi edilemeyecek!

İstanbul depremi telafi edilemeyecek!

Türkiye'de sık sık yaşanan depremler sebebiyle yazılı açıklama yapan İMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu, Türkiye’nin deprem ülkesi olduğu gerçeğine dikkat çekerek, kentlerin depreme göre hazırlanması gerektiğini söyledi. 



Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB)bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şube Yönetim Kurulu, Elazığ merkezli meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremle ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.

‘GEREĞİ YERİNE GETİRİLMİYOR’

Özgür Manşet'te yer alan habere göre; depremin hissedildiği yerlerdeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerine yer verilen açıklamada, 24 Ocak’ta Elazığ’da yaşanan 6,5 büyüklüğündeki depremde 41 vatandaşın yaşamını yitirdiği hatırlatıldı. 30 Ekim’de Ege Denizi’nde yaşanan depreminin de hatırlatıldığı açıklamada, “Her deprem Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya çıkarıyor. Bu gerçeği kabul etmeyen yok; ancak gereğinin yerine getirildiğini söyleyebilmek mümkün değil” ifadeleri kullanıldı. 

İstanbul depremi telafi edilemeyecek!

“Türkiye bir deprem ülkesidir ve İstanbul’u da içine alan Marmara depremi olası depremler arasındadır” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Olası İstanbul depremi için beklenen büyüklük, açık ki İstanbul’da telafi etmenin mümkün olmayacağı düzeyde can ve mal kaybına yol açacaktır. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye deprem tehdidi altındadır. Bir an önce kentlerimiz depreme göre düzenlenmeli, yapılarımız güvenli hale getirilmelidir. Hiç şüphe yok ki bunun için ulusal seferberlik ilan edilmeli; merkezi yönetim, yerel yönetim, üniversiteler, meslek odaları ve vatandaş işbirliği sağlanmalıdır. Mevcut yapı stokunun depreme dayanmasının mümkün olmadığı ortaya çıktığına göre işe buradan başlamak ve olanca hızla yapıların deprem güvenliğini sağlanmak kaçınılmazdır.”

İstanbul depremi telafi edilemeyecek!

Deprem geliyor! Peki, İstanbul hazır mı?

İstanbul için deprem senaryosu: İki fay birden kırılırsa felaket olur!

İstanbul'da 60 bin konut tehlike altında!


Geri Dön