16 / 04 / 2024

İstanbul-Edirne arası 1 saat 20 dakikaya düşecek!

İstanbul-Edirne arası 1 saat 20 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'ni ise Kırkareli'nin İpekyolu güzergahının önemli merkezlerinden biri haline getiriyoruz. Bu proje kapsamında Kırklareli'de Babaeski, Lüleburgaz, Büyükkarıştıran istasyonlarımızı kuracağı<" dedi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 71 kilometrelik Kırklareli-Tekirdağ'ın Saray ilçesi karayolunun temel atma törenine katıldı. Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde gerçekleştirilen temel atma törenine, Bakan Karaismailoğlu'nun yanı sıra Vali Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile davetliler de katılım gösterdi. 

Sabah'ta yer alan habere göre; Bakanlığının Kırklareli'ne yaptığı yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, "Son 18 yılda adeta Kırklareli'mizin kaderini değiştirecek büyük projelere imza attık. Geriye baktığımızda Kırklareli ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 2 milyar 337 milyon lira yatırım yaptık. Kırklareli'yi Edirne, Tekirdağ ve İstanbul'a bölünmüş yol ile bağlıyoruz. 2003 yılında 77 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 224 kilometreye çıkardık. Kırklareli demir yolu altyapısı için de çok önemli yatırımlar yaptık. Halkalı-Hudut hattı, Halkalı-Çerkezköy-Seyitler arası 60 kilometre, İstanbul-Demirköprü - Pehlivanköy - Kapıkule hattı, Pehlivanköy-Hudut, Demirköprü-Seyitler-Çerkezköy arası 218 kilometre ve Velimeşe-Hudut arası, 140 kilometre demiryolu yenilemesi yaptık. 62 kilometresi Kırklareli'den geçen 229 kilometre uzunluğundaki Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'ni ise Kırkareli'nin İpekyolu güzergahının önemli merkezlerinden biri haline getiriyoruz. Bu proje kapsamında Kırklareli'de Babaeski, Lüleburgaz, Büyükkarıştıran istasyonlarımızı kuracağız. Projenin tamamlanmasıyla hat kapasitesi 4 kat artacak. Halkalı-Kapıkule-Edirne arası yolculuk süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya, yük taşıma süresi ise 6 saat 30 dakikadan 2 saat 20 dakikaya düşecek" deiye konuştu.

Saray-Kırklareli yolunun temeli atıldı!


Geri Dön