16 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı'na giden metrolar ne zaman açılacak?

İstanbul Havalimanı'na giden metrolar ne zaman açılacak?

İstanbul Havalimanı ulaşımı kolaylaştırmak için inşa edilen metro hatları hakkında bilgi veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, " "Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nu 2019 sonunda, İstanbul Havalimanı-Halkalı Metorsu'nu 2020'de tamamlamayı hedeflemekteyiz." dedi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının 2019 bütçesine ilişkin sunum yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İstanbul Havalimanı raylı sistem bağlantılarına değinen Turhan, "Gayrettepe-İstanbul Havalimanı kesimi 37,5 kilometre ve 9 istasyondan ibaret olup yüzde 23'lük fiziki gerçekleşme sağlandı. Bu projeyi, 2019 sonunda tamamlamayı hedefliyoruz. İstanbul Havalimanı-Halkalı kesimi 27 kilometre ve 6 istasyondan ibaret. Bu kesimi de 2020'de tamamlamayı hedeflemekteyiz." dedi.

Bakan Turhan, havacılıkta dünya ortalamasının 3 katına yakın büyümenin sürdürüldüğünün altını çizdi. Turhan, 2023 vizyonu doğrultusunda havacılık sektöründeki faaliyetleri, uzay teknolojileri ayağını da kapsayacak şekilde genişlettiklerini belirtti. 

Havalimanı sayısını yüzde 115, terminal kapasitesini yüzde 486, uçuş yollarını yüzde 59, uçak sayısını yüzde 219, koltuk kapasitesini yüzde 254, kargo kapasitesini yüzde 550, yurt dışı uçuş noktasını yüzde 427 arttırdıklarına işaret eden Turhan, bugün 7 merkezden 56 havalimanına uçmanın mümkün hale geldiğini bildirdi.

İstanbul Havalimanı na giden metrolar ne zaman açılacak?

Bakan Turhan Dünyada ilk kez karayolu ve metroyu barındıran 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ile ilgili, 11 ayrı metro hattının entegre olmasıyla 6,5 milyon insanın kullanacağını vurguladı.

Turhan, YHT ile 2009'da konforlu, hızlı ve modern tren yolculuğunu ülke nüfusunun yüzde 40'ına ulaştırdıklarına değindi. Turhan, YHT ile bugüne kadar 44 milyon yolcunun taşındığını bildirdi.

Ayrılıkçeşme-Kazlıçeşme arasındaki 13,6 kilometre uzunluğunda ve 5 istasyondan oluşan Marmaray'ın 2013'te hizmete alındığını hatırlatan Turhan, "Gebze-Pendik arası 20 kilometre, Pendik-Ayrılıkçeşme arası 24 kilometre, Kazlıçeşme-Halkalı arası 19 kilometre, çalışmalar devam ediyor. 2019 yılı başında bu kesimleri işletmeye açmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.



İstanbul Havalimanı metrosunda son durum!

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda son durum!


Geri Dön