26 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı'nda büyük taşınma yaklaştı!

İstanbul Havalimanı'nda büyük taşınma yaklaştı!

29 Ekim'de resmi açılışı yapılan İstanbul Havalimanı'nda taşınma telaşı başladı. Büyük ve küçük ölçekli işletmeler de büyük taşınma yaklaşırken personel alımlarına hız verdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim'de resmi açılışı yapılan İstanbul Havalimanı'nda taşınma sürecine hazırlanılıyor. Birçok iş kolunda faaliyette bulunacak büyük ve küçük ölçekli işletmeler de büyük taşınma yaklaşırken personel alımları hızlandı. İş başvuru ilanlarının yayınlandığı web sitelerinde İstanbul Havalimanı için iş ilanlarında büyük artış yaşanıyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, 31 Ekim'de 5 noktaya seferlere başladığı İstanbul Havalimanı'na büyük taşınma 30 Aralık saat 03:00'de gerçekleşecek. Taşınma süreci 45 saat sürecek ve Atatürk Havalimanı 31 Aralık saat 00:00'dan itibaren ticari yolcu taşımacılığına kapatılacak. 

İstanbul Havalimanı nda büyük taşınma yaklaştı!

37 gün kalan büyük taşınma için havacılık sektörü  başta olmak üzere İstanbul Havalimanı'nda yer alacak işletmeler hazırlıklarına hız verdi. Yolcu sayılarını artıracak  havayolu şirketleri ile bu şirketlere hizmet verecek işletmeler personel alımlarını İstanbul Havalimanı'na göre güncelledi. Şirketlerin oluşturduğu iş başvurularına yoğun talep geldiği görüldü.

İş başvurularının yapıldığı web sitelerinde, havalimanının yapımını ve 25 yıllığına işletmesini üstlenen İGA'nın ve havalimanına iş yapan taşeron şirketlerin yanı sıra terminalde yer kiralayan büyük ve küçük şirketlerin personel arama ilanları bulunuyor. En çok aranan ise mağazalarda görev yapacak satış temsilcileri oluşturuyor.

İstanbul Havalimanı nda büyük taşınma yaklaştı!

29 Ekim'de açılan Dünyanın en büyük havalimanı olan  İstanbul Havalimanı ilk etapta 100 bin kişiye, tüm etapları tamamlandığında ise 225 bin kişiye istihdam fırsatı sunacak. Sadece İGA Güvenlik Hizmetleri A.Ş. bünyesinde 3 bin 500 özel güvenlik personeli görev yaparken, Türk Hava Yolları'na yeni uçuş ekipleri katılacak.


Geri Dön