20 / 04 / 2024

İstanbul-İzmir arası 3 saat 15 dakikaya inecek!

İstanbul-İzmir arası 3 saat 15 dakikaya inecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul-İzmir arası yolun kısa süre sonra tamamlanacağını ve iki şehir arasındaki sürenin 3 saat 15 dakikaya düşeceğini söyledi.



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığı, Başbakanlık ve TBMM Başkanlığı görevlerinde bulunduğunu anımsatan Erdoğan, "Gerek ulusal bazda gerek uluslararası bazda Binali Bey'in deneyimi, tecrübesi çok çok önemli." dedi.

Marmaray, Avrasya Tüneli, üçüncü köprü ve yeni havalimanı gibi projelerde Yıldırım'ın emeği olduğunu söyleyen Erdoğan, "Olayı bir defa büyük düşünmeye mecburuz. Büyük düşündüğümüz zaman karşısına çıkarılan adayların İstanbul gibi bir şehirde böyle bir misyonunun olması söz konusu mu? Değil." diye konuştu.

- "Eserini ortaya koy onunla konuş"

İstanbul'a bu misyona sahip bir aday gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Çıkmış diyor ki o aday, 'Erdoğan İstanbul'a aday olduğu zaman ne tecrübesi vardı'. Önce kendine gel sen, ben o göreve başladığım zaman siyasette bir defa yakaladığım, özel sektörde yakaladığım tecrübe adeta senin şu anda yakaladığını ben o zaman unutmuştum. Öyle bir yerden geliyoruz." şeklinde konuştu. 

İstanbul'da ilçe ve il başkanlığı yaptığını, özel ve kamu deneyimi olduğunu dile getiren Erdoğan, "Bütün bunlardan gelerek İstanbul halkı o zaman o şekilde beni seçti ve karşımdaki adaylar da yine o zaman öyle sıradan adaylar değildi." diye konuştu.

Seçilmesinin ardından çöp dağlarını temizlediklerine, susuzluk konusunu bir yılda hallettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı şekilde hava kirliliğini de süratle giderdiklerini belirtti.

"Bu iş bilenin, öyle lafla bu olmuyor, sonra dedikodu, iftira bunlarla olmuyor. Yalan, yanlış şeylerle olmuyor." diye konuşan Erdoğan, "Eserini ortaya koy onunla konuş, Beylikdüzü'nde belediye başkanlığı yapmışsın, tamam da ne yaptın onu söyle. Geçenlerde bir röportaj yapmış, neymiş, bir yerde bir kültür merkezi yapmışsın, senin kültür merkezin o ilçenin çapında bile değil." şeklinde konuştu.

 Harbiye Kongre Merkezini kendi dönemlerinde yaptıkları bilgisini veren Erdoğan, şu şekilde konuştu:

"Şu anda diyor ki 'Madem ki AK Partili belediyeler ne var' diyor. Bir defa AK Partili belediyelerimize bakmadan önce çok enteresan, git hangi ilçede ne var ne yok ona bak. Bizim ilçelerimizin birçoğunda şu anda kültür merkezleri, kreşler vardır ama sen daha bir kültür merkezi yapmışsın, bununla konuşuyorsun acaba sende bir kongre merkezi var mı? Bakın Halk Partisi, İstanbul'da toplantısını yapacağı yer için kendi belediyelerinde bir yer bulamadılar. Nereye geldiler, Haliç Kongre Merkezi'ne geldiler. Haliç Kongre Merkezi kimlerin eseri? Bizim eserimiz?" 

Haliç Kongre Merkezi'nin eskiden hayvan kesim yeri olduğunu ve Haliç'i temizlemelerinin ardından kongre merkezini yaptıklarını dile getiren Erdoğan, "Bizim ilçe belediyelerimiz kendilerine muhakkak irili, ufaklı kongre merkezlerini yapar, kreşler hepsinde vardır. Beyefendi belediye başkanı olmadan önce 37 tane vaatte bulunmuş, sadece ikisini yapmış birisidir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Binali Bey ile İstanbul çok daha büyük bir ivmeyi kazanacak." değerlendirmesiniyaptı.

- "İzmir'e gelenler hizmet vermedi"

"İzmir inanın çok garip biliyor musunuz? İzmir'e gelenler hizmet vermedi." diyen Erdoğan,  İzmir  Körfezi'nin koktuğunu söyledi. 

Kendilerinin belediye AK Parti'de olmadığı halde yatırımlara devam ettiğini, İstanbul-İzmir arası yolun kısa süre sonra tamamlanacağını ve iki şehir arasındaki sürenin 3 saat 15 dakikaya düşeceğini müjdeleyen Erdoğan, benzer şekilde İzmir'i Sabuncubeli Tüneli ile Manisa'ya bağladıklarını da söyledi.

İzmirlilerin Binali Yıldırım'ı belediye başkanı seçmediğine ancak Yıldırım'ın bu kentten milletvekili olduğunu söyleyen Erdoğan, "Şimdi de oraya yine çok deneyimli, belediyecilikte deneyimi olan, devlet yönetiminde yeri olan bir arkadaşımı getirdim. Aynı zamanda partinin üst kurullarında yer almış Nihat Zeybekci." şeklinde konuştu.

Erdoğan konuşmasına şu şekilde devam etti: "Ulusal ve uluslararası bazda Nihat Bey'in çok ciddi bir deneyimi var, İzmir'e de bu yakışır. Dolayısıyla İzmir'in şu anda pırıl pırıl olmasını istiyorsak, İzmir halkının hakikaten çok daha modern bir yaşama ulaşmasını istiyorsak gerçekten Nihat Bey'in orada böyle bir görevlendirmeyi İzmir halkı tarafından alması inanıyorum ki İzmir'e çok şey kazandıracaktır. İzmir'i bu bakımdan çok önemsiyorum. Türkiye'nin başbakanlığını yapmış, cumhurbaşkanlığını yapmış ve yapmakta olan bir insan olarak İzmir'de bunları görmek istiyorum."

İzmir'de doğru dürüst bir havalimanı bile bulunmadığını söyleyen Erdoğan, Adnan Menderes Havalimanı'nı İzmir'e kendilerinin kazandırdığını, iç ve dış hatlarıyla modern bir havalimanı olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İZBAN diye bir raylı sistemi var İzmir'in, yapamadılar ve sonra yüzde 50-yüzde 50 İZBAN'ı Ulaştırma Bakanlığı ile Binali Bey'in katkısıyla sağ olsun o dönemde yapıldı." hatırlatmasını yaptı.

 


Geri Dön