29 / 03 / 2024

İstanbul Medeniyet Üniversitesi BİLTAM açıldı!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi BİLTAM açıldı!

TOKİ tarafından inşası yürütülen Türkiye'nin örnek üniversite yerleşkelerinden biri olan İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde yer alan Bilim ve İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvarı (İMÜ-BİLTAM) açıldı...



TOKİ, konut üretiminin yanı sıra eğitim, sağlık, park ve diğer kamu ihtiyaçlarına dönük üretimlerini de sürdürüyor. TOKİ'nin yürüttüğü üniversite projelerinden biri olan İstanbul Medeniyet Üniversitesi (İMÜ) Merkez Kampüsü, Üsküdar'daki 275 bin metrekarelik alanda öğrencilere pek çok akademik ve sosyal imkânı bir arada sunuyor.

BİLTAM, SON TEKNOLOJİK İMKÂNLARLA DONATILDI

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre; Prota Mühendislik Proje ve Danışmanlık Hizmetleri AŞ'nin mimari tasarım çalışmalarını yürüttüğü İMÜ Merkez Kampüste, projelendirme aşaması tamamlanan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakülteleri, Siyasal Bilgiler ve Hukuk Fakülteleri ile yapımı tamamlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen merkez laboratuvar olmak üzere üç bina bulunuyor. 9 kattan oluşan Bilim ve ileri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvarı'nda (BİLTAM), yüksek lisans ve doktora düzeyinde mühendislik ve tıp öğrencilerinin kullanacağı laboratuvarların yanı sıra tütün araştırmaları ve deney hayvanları laboratuvarları gibi özelleşmiş birimler de bulunuyor.

Üniversite yönetimi ve  TOKİ  iş birliğinde 35 milyon TL yatırım bedeliyle inşa edilen, 20 bin metrekare kapalı alana sahip olan BİLTAM, en son teknolojik imkânlarla donatıldı. Yüksek teknolojili ekipmanların kullanılacağı laboratuvarlar için üst düzey mimari ve mühendislik çözümleri geliştirildi. Üniversite dışına da hizmet verecek merkez laboratuvarında, temel tıp bilimleri ile fen ve mühendislik alanlarında akademisyenlerin ve öğrencilerin deney, analiz, araştırma, geliştirme, ürün-geliştirme çalışmaları yürütülecek.

DOĞAL IŞIK İÇİN İÇ BAHÇE TASARIMI

8 kattan oluşan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, 60 bin metrekare alana konumlandırılarak, 15 bin öğrenciye eğitim vermek üzere tasarlandı. Fakültede, 12 ana-bilim dalı ve bu bölümlere ait idari ve akademik birimler, çeşitli büyüklüklerde derslik ve amfiler, laboratuvarlar, sosyal alanlar ve 360 kişilik bir konferans salonu da bulunuyor.Tüm dersliklerin doğal ışık alabilmesi için binada iç bahçeler yer alıyor.

İKİ FAKÜLTE TEK BİNADA KURGULANDI

Yaklaşık 30 bin metrekarelik alana sahip olan Siyasal Bilgiler ve Hukuk Fakültesi binası 8 kattan oluşuyor. Binada, idari ve akademik birimler, derslikler, sosyal alanlar ve 300 kişilik bir konferans salonuna ek olarak mahkeme salonu gibi branşlara özel eğitim alanları da bulunuyor. Geniş bir orta avlu etrafına yerleşen binanın zemin ve bodrum katları iki fakültenin ortak kullanım alanlarına ayrılırken, üst katlarda fakültelere ait birimler ayrı bloklarda konumlanıyor.


Geri Dön